Krogentreprenören: 5 anledningar att besöka sommarsuccén Eden i år igen

Räkna med morgonyoga, dagsfester, jazzkvällar och bastubad när sommarkrogen Eden gör comeback på Smedsudden i Stockholm. För King avslöjar grundaren Jakob Grandin vad man kan förvänta sig i år.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2023-04-19 21:31  |  Lästid: 3 minuter

Restaurang Eden blev en omedelbar succé när den slog ner som en meteor i Stockholm förra sommaren. Med skönt häng, Medelhavsinspirerad mat och livemusik under bar himmel förvandlades det gamla sekelskifteshuset Sjövillan längst ut på lummiga Smedsudden på Kungsholmen till en bohemisk lustgård med över 200 000 besökare.

Eden huserar i en charmig gammal 1800-talsvilla i Stockholm.

Vi bad ena grundaren Jakob Grandin (den andra är Viktor Nyman), som även ligger bakom klubbjätten Trädgården, att övertyga oss om varför vi ska besöka Eden i sommar. Han återkom med följande fem argument.

1. Den bokningsbara bastun

”Årets största höjdpunkt och nyhet är att vi blivit med bastu! Tänk dig ett kärleksbarn mellan Köpenhamn och franska Rivieran – så är atmosfären i bastun. Ta cykeln hit, bada, basta och sätt dig sedan på bryggan medan du svalkar fötterna i vattnet. Ibland kommer du till och med kunna doppa tårna till akustiska spelningar med lokala musiker och trubadurer. Bastun öppnar den 17 maj och du kan redan nu signa upp till bokningen.”

Eden ligger vid foten av Västerbron och bjuder på vacker utsikt över Riddarfjärden.

2. Den nya hälsosatsningen

"En annan nyhet är att det i sommar kommer bli möjligt att träna både ute och inne i vår dome, en gigantisk kupol med Stockholms bästa coacher inom yoga, breathwork, löpning och massa andra spännande klasser som du inte hittar på ditt vanliga gym. Relationen mellan hjärna, kropp och hjärta är mantrat och vi välkomnar unga som äldre att ta del av våra aktiviteter! Klasserna startar den 31 maj – lagom till sommarpremiären."

I år har Eden ett större hälsofokus med bland annat kajakuthyrning, träningsklasser och löparklubb.

3. Den matiga menyn

"På Edens restaurang finns allt för att mätta törst och hunger. Sally Voltaire står som kreativ chef och nya kökschefen Pär Stenberg basar över restaurangen i huset som öppnar den 3 maj med tillhörande cocktailbar. Menyn är inspirerad av Medelhavet som möter de nordiska smakerna från Mälaren med omnejd. Sedan kommer tre nya magiska mat- och dryckeskoncept som avslöjas först på sommarpremiären den 31 maj!"

Medelhavet möter Mälaren på Edens matmeny.

4. Det fullspäckade musikschemat

"Vad är en sommar utan en sommarkonsert på Eden? I år storsatsar vi på livedelen och har bjudit in artister som Jelly Crystal, MOR och Esther att spela i Dungen, vår prunkande oas här på Smedsudden. Dessutom kommer vi ha dagsfester under namnet Zenit vid fem tillfällen i sommar med liveakter och dj:s som bjuder på rytmiska och eklektiska toner. Dessutom kommer vi att ha en större heldagsfestival på hela området där man kommer kunna röra sig helt fritt. Artisterna är ännu hemliga, men håll utkik på vår Instagram @eden.sthlm för datum och förköpsbiljetter!"

En grönskande nöjesdestination under parollen "Ett stenkast från verkligheten."

5. Den breddade livescenen

"Den här sommaren kommer du dessutom att kunna skratta eller jazza dig hes på Eden: Onsdagar går i jazzens tecken med Edens jazzklubb ledd av Mikael Wilhelsson – med bara 100 kronor i inträde. Varannan torsdag tar konceptet Eden Standup över scenen med tre komiker och host vid varje tillfälle under ledning av Christoffer Nyqvist."

Standup, morgonyoga och eftermiddagsjazz står på agendan.

Eden ligger på Smedsuddsvägen 23 i Stockholm och har öppet hela sommaren med start den 3 maj.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-04-19 22:33