Lagerfeld + Renck = Dom Pérignon

När modevärldens absoluta lyxskumpa Dom Pérignon släpper den limiterade värstingen Rosé Vintage 1996 är det Karl Lagerfeld som plåtat kampanjbilderna och Johan Renck som regisserat filmen. King tog ett samtal med champagnesuckern Renck.

Redaktionen  |  Publicerad 2006-12-18 12:10  |  Lästid: < 1 minuter
Bild 430689 
Hur startade det här samarbetet?
 – Lagerfeld och jag jobbade ihop redan när jag gjorde reklamfilmen för kollektionen som han släppte för H&M förra året. Vi funkade perfekt tillsammans. Efter det sågs vi några gånger vid olika tillställningar och när han sen skulle plåta den här kampanjen ville han att jag skulle göra filmen. Vi lunchade i Paris och snackade igenom projektet och sen körde vi.
Hur är han egentligen, ”Der Kaiser”?
 – Han är en jävligt skön, rolig och en lite galen herre. Att han dessutom är otroligt generös som människa på många sätt gör honom inte mindre trevlig att arbeta och umgås med. När jag träffade honom i Paris senast fick jag beröm för en lång, ärmlös skjorta jag bar. Dagen efter så sågs vi igen och då hade han med sig ett paket med en liknande skapelse som han låtit sy upp åt mig under natten. När jag sen kom tillbaks till kontoret i Stockholm så hade han skickat flera lådor med böcker som vi pratat om.
Och filmen då?
 – Den handlar om en man och en kvinna som checkar in på lyxhotellet George V i Paris utan att känna varandra. De har trist på var sitt hotellrum, men sen ses de, dricker champagne tillsammans och har riktigt trevligt. Mannen spelas av Lagerfelds favorit,  modellen Brad Kroenig, och kvinnan är Eva Herzigova som jag vid sidan av modellandet sett spela riktigt bra i mindre roller tidigare.
Och vad är ditt eget förhållande till champagne?
 – Jag gillar champagne sedan länge och då inte minst Dom Pérignon. Den är riktigt god.
Dela på Facebook
Tweeta