Lär dig dricka som James Bond – i nya guideboken

Även om "Vodka Martini, skakad inte rörd" känns lite uttjatad, finns det gott om andra repliker och beteenden att lära sig från 007. Här är boken för den som vill härma agentens dryckesvanor från äventyren.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-09-05 13:33  |  Lästid: < 1 minut

Det är mycket med karaktären James Bond man kan bli fascinerad över. Snabba bilar, snygga kostymer och inte minst en iskall attityd i alla lägen. Men det finns en aspekt med Bond som vi ganska enkelt kan härma – nämligen hans beteende när det kommer till alkohol. Och nu finns äntligen en bok om Bonds dryckesvanor.

”Shaken” heter boken som handlar om James Bond och hans äventyr med alkoholen. Allt från när han uppfinner drinken ”Vesper Martini” i det första litterära äventyret Casino Royale, till den odödliga ”skakad, inte rörd” -repliken från Diamonds Are Forever

Boken påminner oss om gamla repliker och visar även recepten från filmerna och böckerna. Och den är delvis skriven och inspirerad av Bondäventyrens skapare Ian Fleming själv. 

 

Lär dig dricka som James Bond – i nya guideboken

Cocktailkonsten är något att uppskatta, särskilt när Bonds skapare Ian Fleming själv lär dig knepen i boken. ”Shaken” är guiden som lyfter fram flera olika klassiska cocktails från Bond-romanernas sidor tillsammans med 40 drinkrecept som förekommer i verken med den mest ikoniska spionkaraktären någonsin.

Boken finns än så länge inte att köpa i Sverige, men går att beställa på AmazonDela på Facebook
Tweeta