Legendariske modefotografen Mikael Jansson ställer ut i Stockholm

Den legendariske modefotografen Mikael Jansson bjuder in till en (coronasäker) fotoutställning i Stockholm med några av sina mest ikoniska bilder.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2020-11-10 15:14  |  Lästid: 2 minuter

”200 resdagar om året, en studio full av (tidvis pårökta) kändisar, kungaporträtt och modeplåtningar bekostade ur egen ficka: Legendaren Mikael Jansson är den svenska fotografvärldens största internationella namn.”

Så inledde Kings skribent Niklas Natt och Dag sin text om Mikael Jansson när vi fick en exklusiv intervju med honom 2017 (läs texten här – den är fantastisk). För den som inte vet är Mikael Jansson en av världens mest hyllade modefotografer, fostrad av den ännu mer legendariske fotomästaren Richard Avedon och sedan 90-talet flitigt anlitad av internationella modemagasin som Vogue och Interview Magazine.

Svenske Mikael Jansson tillhör en av världens främsta modefotografer.

Under november är Mikael Jansson aktuell med utställningen Unscripted Scenes på konstgalleriet CFHILL i centrala Stockholm. Galleriet ser givetvis till att antalet besökare är begränsat och uppmanar alla att stanna hemma vid minsta förkylningssymtom.

När King träffade Mikael Jansson 2017 berättade han om en plåtning med Iggy Pop som finns med i den nya utställningen och som han än idag håller som en av sina mest minnesvärda.

”Min Iggy Pop-fotografering är en av mina favoriter, på många sätt. Jag skulle ha honom i två timmar, men han stannade hela dagen och bara gav och gav av sig själv. Helt magiskt. Det är ett starkt minne”, sa fotografen då.

Mikael Janssons fotoutställning Unscripted Scenes pågår fram till den 28 november på CFHILL.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-11-10 15:26