Leif GW gör ny tv-serie – med Robert Gustafsson

Kriminologen och författaren Leif GW Persson är aktuell med en ny tv-serie. Det nya projektet blir en psykologisk dramaserie för Kanal 5 och Dplay. Huvudrollen kommer spelas av Robert Gustafsson.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-08-14 10:37  |  Lästid: < 1 minut

Nästa höst kan Leif GW-fans se fram emot ny tv-satsning med den folkkäre kriminologen och författaren. 

Leif GW Persson har skapat den nya serien som kommer ha premiär hösten 2018, och det kommer vara Robert Gustafsson som ska spela huvudrollen. 

– Det är med stor iver och lust som jag går in i detta samarbete med Leif GW Persson. Sällan har jag varit så överens med en upphovsman. En psykologisk dramaserie i krim-miljö är också något som alltid fattas i utbudet. Att bryta mönster och schabloner i denna genre är också ett gemensamt mål. Med spänning, dramatik och svart humor blir detta något jag bara inte kan tacka nej till ens under olaga hot, säger Robert Gustafsson i ett pressmeddelande. 

Leif GW Persson berättar att han ville skapa en mer realistisk bild av polisyrket. 

– Jag är trött på bristen på autenticitet i skildringar av hur polisarbete går till och ville skapa en serie där tittarna får en riktig beskrivning över en mordutredning. Robert Gustafsson är mest känd för att vara rolig men jag är övertygad om att han är en alldeles lysande karaktärsskådespelare, säger Leif GW Persson i pressmeddelandet. 

Den nya dramaserien produceras av Yellow Bird i samproduktion med Discovery Networks, Viaplay och Nordisk Film, och kommer att visas på Kanal 5 under 2018 och därefter på Viaplay.

Du har väl inte missat de här 11 sköna citaten av Leif GW Persson – läs här


Dela på Facebook
Tweeta