Leif GW Persson släpper rosévin – och byter ut jägarvästen mot kavaj

Tv-profilen Leif Gw Persson med rosévin.

Elegant klädd i matchande rosa kavaj och panamahatt, lanserar allas vår älskade tv-profil rosévinet som ska släcka en och annan druvtörst under sommarens blöta dagar.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-05-23 15:44  |  Lästid: 2 minuter

Det är bara att inse faktum. En av Sveriges tveklöst mest älskade tv-personligheter Leif GW Persson har på några år blivit minst lika förknippad med vin som sitt folkkära framträdanden i diverse tv-brottsprogram och under senaste tiden TV4:s Nyhetsmorgon. Nu, efter fjolårets supersuccé med GW:s röda och GW:s vita, har det återigen blivit dags för allas vår älskade författare, kriminolog och en citatmaskin av rang att återigen ta svenska vinbranschen med storm . Denna gång genom att lansera ett nytt rosévin lagom till sommarledighetens blöt-dagar.

GW:s ROSA är ett klassiskt rosévin från den franska regionen Pays D´Oc och är gjort på druvorna Syrah och Grenache som ska ge vinet en friskhet samt en balanserad sötma.
– Äntligen sommar och hög tid att dricka att glas rosévin, enbart. För att bejaka min mjukare sida och hälsa solen, värmen och ljuset välkommen åter, säger Leif GW Persson i ett pressmeddelande.

Så ser den ut – vinflaskan GW:s rosa som nu finns tillgänglig på Systembolaget.

GW:s ROSA har en ljus silverrosa färg och ska ge smaklökarna en hint av färska hallon, grapefrukt samt vita blommor. När GW:s RÖDA lanserades i fjol sålde de 15 000 första flaskorna slut redan efter tre veckor på Systembolaget, och idag kan GW stoltsera med att han lanserat ett av Sveriges bäst säljande rödviner.

Rosévinet kommer att säljas i en upplaga på 250 000 flaskor, sedan säljs det inte mer. GW själv får dock vänta några veckor innan han kan hälla i sig första glaset då han fortfarande befinner sig i sin notoriska halvårsperiod då han inte dricker någon alkohol alls.
– Jag brukar gå i gång i juni, men jag dricker mindre och mindre även under den perioden numera. Det är säkert åldersbetingat, säger han till Expressen.

GW:s rosa går loss för 99 kr och finns på Systembolaget.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-23 17:50