Så matchar du Trucker Jacket

Jeansjackornas fader, Levi's Trucker Jacket, fyller 50 år. King gratulerar Levi's chefsdesigner Jonathan Cheung, och passar på att fråga hur han tycker att det klassiska plagget ska bäras.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-01-24 09:49  |  Lästid: 2 minuter

Först och främst, stort grattis! Hur har 50-årsfirandet sett ut?
– Tack så mycket! Ikonisk modedesign är ovanlig och vi är otroligt glada över att kunna stoltsera med ett så klassiskt plagg. För att fira har vi låtit 50 vänner designa sin egen Trucker Jacket. 50 gånger 50! Det var Chance the Rapper, Snoop Dogg, Virgil Abloh, Tinie Tempeh, Justin Timberlake, Samuel Ross och många fler. Trucker Jacket har nämligen alltid varit något av en målarduk som människor i alla tider har designat själva, alltifrån hippies till punkare, så det kändes naturligt att låta folk göra sin egen tolkning av jackan. Vi anordnade även en fotoutställning i Berlin med bilder på folks egendesignade jackor. Jag älskar Sverige och hälsar på regelbundet, så det var extra kul att det svenska indiebandet Urban Cone deltog med en jacka i utställningen.

Varför tror du att just Levi’s Trucker jacket blev en sådan klassiker?
– Det är folket som har gjort den till en ikon. Det är en designklassiker med arbetarklassbakgrund, vilket har gjort att folk har haft råd med den, vilket i sin tur har gjort att så många subkulturer har anammat den; rockabillys, punkare, hårdrockare och hiphoppare. Alla har burit den och satt sin egen prägel på den med hjälp av pins, tygmärken, nitar och graffiti. I dag är den starkt förknippad med modescenen. Våra samarbetspartners Supreme, Vetements, Off White, Junya Watanabe och Gosha Rubchinskiy har alla gjort sina tolkningar av Trucker Jacket. 

Hur matchar man sin Trucker Jacket på snyggaste möjliga vis? 
– Den funkar med i stort sett allt. Jeans och T-shirt, collegetröja eller huv-tröja. På fötterna sneakers eller boots. Designern Virgil Abloh gillar att bära en blå Trucker Jacket med svarta jeans eller vice versa, det tycker jag är ett skitsnyggt sätt att bära dubbeldenim.

Vilka trender bör man annars ha koll på när det gäller denim?
– Den största trenden är ”den autentiska Levi’s-looken”, som en vintage 501:a. Alla plagg jag har nämnt ser bra ut just för att vi har sett till att de har den autentiska Levi’s-looken.

Dela på Facebook
Tweeta