Levi’s och New Balance gör 70-talsdoftande samarbete

Assymetrisk denim, quiltade detaljer och lapptäckeskänsla när två modejättar gör en ny kollektion ihop.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2020-10-30 10:55  |  Lästid: 2 minuter

Ikoniskt är ett ord som har mist sin sälta. Men när amerikanska elefanterna Levi’s och New Balance slår sina USA-tillverkade påsar ihop så får man ändå plocka fram ett väl använt verktyg ur herrmode-lingots verktygslåda. Till vintern släpper de två företagen ett samarbete som inkluderar sneakers, jeansjackor och en t-shirt.

Först och främst rör det sig om en nytolkning av New Balances första löparsko, 320, som tolkats på nytt. Retroskon 327 har fått sig en makeover som understryker 70-talsvibbarna från originalet, med moderna assymetriska detaljer.

Tillsammans har man också gjort två varianter på jeansföretagets klassiska ”trucker”-modell – jeansjackan, alltså. Även här rör det sig om en retrokänsla på jackan som är gjord i två delar, där yttersidan är gjord i olika typ av denim med en lapptäckeskänsla. Vänder du på den vadderade jackan finner du en quiltad insida med en enorm New Balance-logga över hela ryggen.

Levi’s grundades 1853 i San Francisco, medan New Balance får ses som nykomlingen i sammanhanget med tanke på företagets start 1906 i Boston. Samarbetet inleddes tidigare under året och släpps globalt den 10 november.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-10-30 10:55