Levi’s stämmer Kenzo för lappstöld

Det lyxiga, franska klädmärket Kenzo har börjat använda en lapp på sina jeans, lik den som Levi's har använt sedan 1930-talet. Inte okej, menar Levi's.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-04-09 13:18  |  Lästid: 1 minut

Det var i fredags som Levi’s lämnade in sin stämningsansökan till distriktsdomstolen i San Fransisco, i vilken de hävdar att det LVMH-ägda klädmärket Kenzo riskerar att orsaka en ”omätbar och oreparerbar skada” till varumärket, och förvirra deras kunder. Det skriver nyhetsbyrån Reuters.

Orsaken är att Kenzo har börjat sätta en liten lapp i sömmen på den ena bakfickan på sina jeans, som liknar den lapp Levi’s använder.

Levi’s menar att lappen är starkt kopplad till deras varumärke och att de har använt den sedan 1936 för att göra deras produkter igennkänningsbara.

I stämningsansökan citerar de Leo Christopher Lucier, säljchef på Levi’s år 1936, som gör gällande att ”inga andra overalltillverkare kan ha något annat syfte med att sätta en färgad lapp på en utvändig ficka, utom för avsikten att kopiera vårt varumärke och förvirra kunderna”. 

Levi’s skriver att de innan stämningen har skickat varningsbrev, så kallade cease-and-desist letters, till Kenzo men inte fått någon respons. I breven ska de ha bett företaget att sluta sälja plagg med liknande lappar. Det gäller bland annat en kollektion de släppte i samarbete med Britney Spears förra månaden. 

Kenzo har i skrivande stund inte besvarat anklagelserna. 

Dela på Facebook
Tweeta