Lyle & Scott öppnar på NK

Redaktionen  |  Publicerad 2009-03-20 14:36  |  Lästid: 1 minut
Bild 427143

Lyle & Scott finns nu på NK i Stockholm.

Det finns en överhängande risk att fågelinfluensan snart kommer att drabba Stockholm. Anledningen är skotska Lyle & Scotts intåg på NK i Stockholm. 
– Vi har tjatat på att få öppna den här butiken på NK i över 30 år. Det har varit väldigt viktigt för oss att visa kläderna på rätt sätt i rätt miljö och nu får vi äntligen göra det, säger Lyle Scotts brand manager Ted Jöhncke.

I butiken kommer bland annat Lyle & Scotts sportkollektion, som präglas av en grön örn istället en gul, att säljas. Det är första gången den finns att köpa utanför golfklubbar i Sverige. 

Lyle & Scott grundades 1874 och firar i år 135-årsjubileum, vilket man låter påskina i inredningen, genom att satss på en klassiskt anglofil stil. Hyllorna pryds exempelvis av gamla fotografier på de idrottshjältar som synts i Lyle & Scotts kläder genom åren.
– Vi har en historia som gör att vi faktiskt fungerar i kristider. Delvis för att vi har varit med om lågkonjunkturer tidigare och för att folk har en tendens att då vända sig till varumärken som har en lång gedigen bakgrund.

Anette Wesström Sundqvist, vd på Fourfield Scandinavia som äger NK Sport & Fritid, trpr också att det gäller att vara offensiv i en lågkonjunktur.

– Den här butiken är på 30 kvadratmeter, men vi har kontakt med en massa varumärken som vill öppna på NK. Jag skulle kunna öppna butiker på 500 kvadratmeter i morgon om det bara fanns lediga ytor i varuhuset, säger hon.

Ett annat märke som Anette Wesström Sundqvist märker går bra i de tuffa tiderna är Ralph Lauren. Och passande nog slår de om exakt en  vecka upp portarna till en 70 kvadratmeter stor Ralph Lauren-butik i anslutning till NK Sport & Fritid.
– Vi kommer sälja Polo Golf, Polo Tennis och glädjande nog RLX-linjen, som är Ralph Laurens mest funktionella kollektion och som vi blir ensamma norr om Harrods att sälja.

Bild 427144

Av: Kristoffer Vural & Johan Magnusson

Dela på Facebook
Tweeta