Lyxhotellet Ett Hem i Stockholm bygger ut – med Max Martin som investerare

Alla tioåringar växer ur sina kläder. Så även Ett Hem i Stockholm. Lyxhotellet firar sin tvåsiffriga födelsedag med nya lokaler.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2022-02-16 17:21  |  Lästid: 2 minuter

Tre hus – Ett Hem. Stockholms mest smakfulla hotell fyller tio år och firar med att ta över sina två grannhus i Lärkstaden på Östermalm. Fastigheterna på Sköldungagatan 4 och 6 renoveras i skrivande stund och det är ingen mindre än den världsberömde hitmakaren Max Martin som varit med och investerat i projektet.

Det var 2012 som Jeanette Mix i nära samarbete med den brittiska designern Ilse Crawford öppnade Ett Hem, det lilla diskreta lyxhotellet med den stora hemkänslan. Det personliga tilltalet som präglar allt från inredningen till servicen har hyllats av såväl Vogue som Wall Street Journal. Efter tio år har det blivit dags att utveckla konceptet.

Ett Hem har fått internationell uppmärksamhet för sin personliga tolkning av hur ett lyxhotell kan se ut.

– Vi är väldigt glada och stolta över våra tio år på Ett Hem. Vi har sedan start fått ett fantastiskt bemötande och satt något unikt och nytt på kartan. När vi fick möjligheten att expandera vårt koncept ytterligare tvekade vi inte en sekund. Vår vision och identitet har visat sig vara ett hållbart koncept och är densamma som tidigare, säger Ett Hems grundare Jeanette Mix.

Sköldungagatan 4 får tio gästrum, en salong, ett privat vardagsrum, en lounge och interiören får en tydlig internationell prägel i såväl möbler och design som antikviteter och konst. Det blir ett avslappnat och väl tilltaget kök för både mindre och större sällskap, och under de varma månaderna blir den generösa balkongen och trädgården, som binder samman husen, en grön plats med sköna sittmöbler bland växter, blommor och plantor.

Det är designern Ilse Crawford och hennes byrå Studioilse som tagit fram skisserna för projektet.

Utöver satsningen på Sköldungagatan 4 skapar Ett Hem tre våningar för långtidsboende samt ett fullskaligt gym för hotellets gäster på Sköldungagatan 6 som beräknas ta emot sina första gäster under hösten 2022.

– Det är en ära att få vara en del av Ett Hems pågående projekt tillsammans med Jeanette och hennes team. Tillsammans utvecklar vi en värld som gäster och besökare älskar, vilket kräver noggrann hantering; vi designar för att förbättra en upplevelse, inte bara utöka den. De vackra grannhusen har samma subtila kvaliteter av värme och komfort, inbäddade i design och service. Ett Hem är en värld att känna sig hemma i när man är där och längta tillbaka till, säger Ilse Crawford, ägare och kreativ chef på Studioilse.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-02-17 10:45