Magniberg lanserar den tjockaste filten du kan hitta för pengar

”More is more”, säger svenska designföretaget Magniberg.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2022-03-25 10:28  |  Lästid: 2 minuter

Svenska Magniberg är en redaktionsfavorit som aldrig sviker. Efter att ha dragit igång sin verksamhet med att vända upp och ned på en sömnig bransch med poetiska sängkläder gick man över till punkiga allmogestolar.

Nu har man tagit fram en kollektion filtar som som följer Yngwie Malmsteens gamla maxim om att ”more is more”. Tio tjocka ullfiltar i generösa portioner som garanterat kommer sätta färg på ditt vardagsrum. Texturen på filtarna påminner om kokad ull och kommer i färger som ”disco blue”, ”oyster white” och ”juice orange”.

Foto: Daniyel Lowden.

Bakom företaget står Bengt Thornefors, tidigare designkonsult på bland annat Saint Laurent Paris, och Nina Norgren, tidigare florist och grafisk formgivare. Magniberg har bland annat samarbetat med Our Legacy, och vid sidan av Magniberg har Bengt Thornefors också varit designkonsult åt bland annat Hope, Ganni och Sunflower.

– När jag har letat efter en filt så har de ofta varit i ganska slätstrukna och neutrala färger och märkligt små. Man vill inte ha en för liten filt. Allt ska vara mer. Den ska vara mjukare, tyngre, mer ull. Och jag ville ha färg, inte en filt som försvinner i bakgrunden. Jag ville skapa en filt som du kan slappna av i och inte behöva slåss om även om man är två, säger Bengt Thornefors.

Foto: Fred MacGregor.

Magnibergs Bold-kollektion finns ute nu och kostar 4 100 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-03-25 10:29