Maison Martin Margiela nästa gästdesigner för H&M

Det som under gårdagen florerade som rykten har under morgonen bekräftats – det avantgardistiska belgiska modehuset designar kollektion för H&M.

Jimmy Guo  |  Publicerad 2012-06-12 07:34  |  Lästid: 2 minuter
Maison Martin Margiela nästa gästdesigner för H&M

Det som under gårdagen florerade som rykten har under morgonen bekräftats – belgiska modehuset Maison Martin Margiela kommer att designa H&M:s nästa samarbete. Margiela har gjort sig känd för sin avantgardistiska och konceptuella (läs: tokiga) stil och resultatet brukar sällan vara särskilt lätt för gemene man att ta till sig. Samtidigt har huset uppnått kultstatus inom modevärlden och har en mycket stor följeskara av klienter, däribland Kanye West för att nämna någon.

– Maison Martin Margiela är ett av de främsta och mest inflytelserika modehusen sedan trettio år tillbaka. Det känns otroligt spännande att presentera det här samarbetet, som kommer att ge modeälskare över hela världen chansen att bära specialdesignade plagg av Maison Martin Margiela. Det blir en modehändelse att minnas, säger H&M:s kreativa rådgivare Margareta van den Bosch.

Maison Martin Margiela nästa gästdesigner för H&M
Maison Martin Margiela vår/sommar 2012

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera den här Maison Martin Margiela-kollektionen i samarbete med H&M. Den innebär en nytolkning av vår modefilosofi – demokratiskt mode har alltid varit vår ledstjärna och genom samarbetet med H&M kunde vi gå ett steg längre i den riktningen. Kollektionen förenar två kontrasterande världar och resultatet kommer garanterat att överraska, säger de på Maison Martin Margiela.

Kollektionen lanseras i butik den 15 november men för den som inte kan vänta kan få ett smakprov på samarbetet nedan:

Dela på Facebook
Tweeta