10 x Klassiska Kostymskjortor

För två veckor sedan tittade vi på buttondownkragar och idag tänkte vi fokusera på mer klassiska kostymskjortor. Vi har valt ut 10 favoriter i olika prisklass såväl som utförande som alla gör sig bra till en skräddad stil.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-01-30 09:26  |  Lästid: 4 minuter
10 x Klassiska Kostymskjortor

Även om färgerna vitt och ljusblått utgör en absolut majoritet i min egen skjortgarderob finns det självklart utrymme för mer än så.

När man skall köpa en kostymskjorta finns det ett par saker som jag tycker är värda att tänka lite extra på. 

Satsa på en krage som fungerar bra tillsammans med kavajens slag och slipsens bredd. Det kan t ex innebära att om man föredrar kavajer med lite bredare slag så kan en skjortkrage med lite längre snibbar vara att rekommendera för ett harmoniskt intryck. 


Skjortans material är allt som oftast bomull men dess väv kan variera avsevärt. Poplin är det vanligaste utförandet på dressade skjortor och ger en slät och blank yta som harmoniserar väl med en kostym i borstad ull. Vill man ha lite struktur på skjortan kan en pinpoint eller twill vara ett utmärkt alternativ. 

Oxfordtyger är kanske väl lediga till de mer formella kostymerna men passar perfekt till flanell, tweed, bomull eller linne som är av den lite ledigare karaktären. 

Rosa eller lavendel är två klassiska inslag som kan vara väldigt fint till en mörkt blå eller grå kostym. Tänk dock på att de precis som ljusblått kan behöva lite kontrast för att inte smälta ihop med kostymen. Motsatsen är skjortor som går ton i ton med kostymen. Här rekommenderar vi framför allt mörkblått som med en mörkblå kostym och slips ger ett sobert men lite mindre formellt intryck och är perfekt kvällstid. 

 


Fray

10 x Klassiska Kostymskjortor
Italienska Fray gör både några av världens finaste och dyraste kvalitetsskortor. Företaget förknippas främst med sina tilltagna men välbalanserad kragar som gör sig utmärkt till en kavaj med bredare slag.

 

Charvet

10 x Klassiska Kostymskjortor
Franska Charvet kan stoltsera med att ha världens äldsta skjortbutik på Place Vendome i Paris. Märket anses av många vara ett av de finaste i världen.

 


Barba Napoli

10 x Klassiska Kostymskjortor
Neapolitanska Barba erbjuder väldigt mycket skjorta för pengarna. Här i en bengalrandig pinpointväv med klassisk cutawaykrage.

 

Finamore

10 x Klassiska Kostymskjortor
En annan klassisk italienare i premiumsegmentet är Finamore. Här i ett mörkblått utförande som kan vara riktigt snyggt tillsammans med en kostym och slips i samma nyans.

 


Eton

10 x Klassiska Kostymskjortor
Etons senaste krage High Cut Away passar perfekt till kostym och slips. Här i företagets klassiska vita twill.

 

Viola Milano

10 x Klassiska Kostymskjortor
Viola Milano har utöver sitt samarbete med 100 Hands även en rad skjortor under egen label som är producerade för hand i Neapel. En ljusblå skjorta med vit kontrastkrage och manschett är inte det lättaste men har absolut sin charm.

 


Kamakura

10 x Klassiska Kostymskjortor
Klassisk cutawaykrage och dubbel manschett är två inslag som passar utmärkt för en kostymskjorta. Här i ett vitt tyg med 200-garn till mycket rimligt pris.

 

Shirtonomy

10 x Klassiska Kostymskjortor
Svenska Shirtonomy fokuserar på måttsydda skjortor till rimliga priser. Här ser vi ett alternativ med cutawaykrage och lilarandig poplin. Den här typen av mer iögonfallande skjortor förknippas kanske främst med Storbritannien där de ofta bärs tillsammans med en enfärgad mörk kostym och slips.

 


Drake´s

10 x Klassiska Kostymskjortor
Brittiska Drake´s lanserade nyligen en ny skjortkrage med lite längre skjortsnibbar. Här i ett vitt oxfordtyg som passar perfekt till en ledigare kostym.

 

Kiton

10 x Klassiska Kostymskjortor
Absolut lyx från klassiska Kiton.
Dela på Facebook
Tweeta