10 x linneskjortor

Sommarhalvårets mest självklara skjorta är den i linné. Ett material som är svalt, ledigt och avslappnat och kan bäras till såväl ett par badshorts som under sommarkavajen. Vi har valt ut våra 10 favoriter för säsongen.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-05-29 08:57  |  Lästid: 3 minuter
10 x linneskjortor

Linne i allmänhet tenderar att vara lite av en stilmässig vattendelare. Vissa älskar dess lekfulla och lediga karaktär medan andra stör sig enormt på materialets tendens att skrynkla och svälla. Viktigt att ha i åtanke med linne, oavsett om det är kavaj, byxa eller skjorta som i det här fallet är att man måste acceptera dess naturliga karaktär. Vill man ha en perfekt strykt skjorta som håller sig slät hela dagen är linne kanske inte valet för dig. Om man däremot vill åt ett svalt material som kan ta ner formalitetsnivån på den övriga klädseln är det perfekt. 

På grund av just den avslappnade känslan och specifika texturen passar just linneskjortor förvånansvärt bra i väldigt lediga sammanhang. Att bära en dressad poplinskjorta till exempelvis badstranden vore otänkbart men i linne är fullt naturligt. 

Vad finns det för olika modeller att överväga då? 


Vi tycker att olika former av popoverskjortor passar perfekt i just linne då knäppningen till bröstet späder på den lediga känslan. Vill man ha en lite mer mångsidig modell väljer man med fördel en klassisk skjorta med cut away- eller buttondown-krage. Undvik dubbel manschett som man främst associerar med formella skjorttyger. 

Färgmässigt är möjligheterna närmast ändlösa även om vi som många gånger tidigare är starka förespråkare för en klassisk palett av vitt, ljusblått, vit/blå-randigt och mörkblått. Ett annat alternativ är sandfärgade toner som kan vara väldigt snyggt till vita byxor eller ljusa jeans. 

Vi har valt 10 favoriter i lite olika prisklasser för säsongen.

 


Finamore

10 x linneskjortor
Härlig popover i mörkblått linne från Finamore.

 

Kiton

10 x linneskjortor
Vill man få svalkan av linne men minska strävheten kan en blandning med bomull vara ett utmärkt alternativ. Här från absoluta premiumtillverkaren Kiton.

 


Shirtonomy

10 x linneskjortor
Svenska Shirtonomy lanserade nyligen nya sommartyger där den här tobaksbruna linnekvalitén var en av våra favoriter.

 

Eton

10 x linneskjortor
Kortärmad vit linneskjorta från Eton. Ett trevligt alternativ instoppad i ett par dressade skjorts eller chinos på sommaren för en 50-tals look.

 


Drake´s

10 x linneskjortor
En djupt blå klassisk linneskjorta från brittiska Drake´s.

 

Boglioli

10 x linneskjortor
En ljust sandfärgad nyans passar perfekt till strukturen i linne och skapar något mindre kontrast mot en blå eller brun kavaj.

 


Orlebar Brown

10 x linneskjortor
Popover i vitt linne från Orlebar Brown. Perfekt att dra över axlarna om man skall ner till stranden på semestern.

 

Rubinacci

10 x linneskjortor
Olivgrönt är en av de mest underskattade färgerna för sommarhalvåret då den är smickrande mot såväl en blek som mörkare hy och väldigt lätt att matcha mot jordiga färger som sand, beige och blått.

 


Barba Napoli

10 x linneskjortor
Linneskjorta från neapolitanska Barba. Lavendel eller ljust syrénfärgade skjortor kan vara ett trevligt alternativ till ljusblått eller rosa om man vill bära färg utan att det blir för skrikigt. Perfekt mot framför allt mörkblå kavajer och kostymer.

 

Eidos

10 x linneskjortor
Randig skjorta i linne/bomullsblandning från Eidos via Marcus Malmborg. (även översta bilden)
Dela på Facebook
Tweeta