10 x Pikétröjor

För sommaren står man ofta i det berömda valet mellan en ledig t-shirt och en mer uppklädd skjorta. Vi är sällan för kompromisser men när det kommer till Pikétröjor får man ofta en perfekt kombination av de bägge plaggen.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-05-30 10:53  |  Lästid: 3 minuter
10 x Pikétröjor

Tack vare kragen på tröjan får man en mer klädd känsla än t-shirts kan erbjuda men den stickade pikéväven blir samtidigt mer informell än klassiska skjortor. Att hitta den perfekta pikén är dock långt ifrån enkelt. Glöm stora logotyper och modeller med alltför generös passform och undermålig kvalitet. Fokusera på en mer figurnära passform i ett avskalat utförande där kvalitet och material får tala för sig själv. 

Färgmässigt har ofta pikétröjor förknippats med grälla och starka toner i rött, lila, gult och grönt. Som med resten av den manliga garderoben förespråkar vi på Manolo att man istället väljer dova toner som mörkblått, vitt, grått eller olivgrönt som fungerar till de flesta hudtoner och plagg i övriga garderoben.

Att bära piké under kavaj är en omtvistad fråga där vissa anser det fullt legitimt medan andra förespråkar att en klassisk skjorta alltid är att föredra under kavaj. Som vi ser på saken finns det absolut stilfulla tolkningar av pikétröja och kavaj men tänk på att i dessa fall välja en långärmad modell som gärna får ha en lite mer tilltagen krage. Detta gör att man pikéns manschett sticker ut vid kavajärmens slut vilket överlag ger ett mer balanserat intryck. 


Isaia

 

10 x Pikétröjor
Mörkblå piké från italienska Isaia i ett diskret fiskbensmönster.

 

Circolo 1901


 

10 x Pikétröjor
En lyxig piké med horisontella ränder i benvitt och beige.

 

Les Garcons Faciles

 


10 x Pikétröjor
En piké i frotté är en produkt som poppat upp från flera tillverkare de senaste säsongerna. Perfekt för ledigare tillfällen som stranden.

 

Lacoste

10 x Pikétröjor
Originalet från Lacoste är självklart en klassiker.

 

Ones


 

10 x Pikétröjor
En långärmad piké i kashmir istället för bomull ger en bekväm och lyxig känsla. Kashmirullen har en imponerande andningsförmåga som gör dem förvånansvärt svala även under sommarhalvåret.

 

Sunspel

 


10 x Pikétröjor
Klassiska modellen Riviera från Sunspel buren av Daniel Craig i Bondfilmen Casino Royale.

 

Morris Heritage

 

10 x Pikétröjor

 


Orlebar Brown

 

10 x Pikétröjor
Vinröd modell från Orlebar Brown.

 

Oger


 

 

10 x Pikétröjor
Stickad pikéskjorta med knäppning till bröstet från holländska Ogers egna linje.

 

Barba Napoli


 

10 x Pikétröjor
Piké i 100% silke från neapolitanska Barba.
10 x Pikétröjor
Bobby Kennedy i klassisk Lacostepiké under en tennismatch med sin bror.
Dela på Facebook
Tweeta