10 x Svarta skor

Är det något jag själv reflekterat över de senaste två åren så är det att min förkärlek för svarta skor ökat lavinartat. Bruna skor är fortfarande ett utmärkt val till mycket men efter total dominans av modet de senaste fem åren känns det som de på allvar börjar få konkurrens av svarta skor i garderoben igen.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-02-13 10:25  |  Lästid: 3 minuter
10 x Svarta skor

Många som tänker svarta skor ser direkt ett väldigt formellt och stelt alternativ. Visst råder det ingen tvekan om att svart är den mest formella färgen i skogarderoben men långt ifrån alla skor behöver per definition vara formella för att de råkar vara svarta. 

Som vi skrivit tidigare tycker vi att alla män bör ha åtminstone ett par svarta kostymskor i sin garderob. Deta är precis som den mörka kostymen något som man kanske inte använder dagligen men kommer ha stor nytta av när det kommer till bröllop, begravning eller festliga tillfällen. 

Skall man bara köpa ett par svarta kostymskor rekommenderar vi alltid ett par svarta cap toe oxfords. Den mest klassiska versionen utan broguemönster och med en diskret tåkappa. Satsa på en tunn lädersula och en elegant läst som faller just dig i smaken. 


Vad finns det då mer för snygga svarta skor som kan vara intressant för den manliga garderoben? 

Beroende på säsong såklart så har vi valt ut loafers, derbys, brogues och kängor, alla i olika pris- och kvalitetsnivå. 

Gaziano & Girling

 


10 x Svarta skor
Brittiska Gaziano & Girling är ett relativt ungt skoföretag som sedan starten 2006 tagit kvalitetssegmentet med storm. Här är en av företagets mest ikoniska modeller "Sinatra" dvs en wholecut skuren i ett stycke skinn som ger ett strömlinjeformat och elegant intryck. En skomodell som i vår mening fungerar till både kostym och smoking.

 

John Lobb

10 x Svarta skor
Den ultimata kostymskon från världens kanske mest kända kvalitetstillverkare. En elegant rund läst (7000) med tunn lädersula och ovanskinn i högsta kvalitet.

 

Carlos Santos


10 x Svarta skor
Svart behöver absolut inte begränsas till oxfords. Här ser vi ett par prisvärda loafers från Carlos Santos som passar perfekt till en ledigare ljusgrå frescokostym för sommarhalvåret.

 

Alden

10 x Svarta skor
Ett par Plain Toe Blüchers passar perfekt i en semiformell situation och i svart cordovan blir skorna något extra. Här från amerikanska Alden.

 

RM Williams


10 x Svarta skor
Australiensiska RM Williams är ett mycket populärt val när det kommer till chelsea boots i Sverige. Vår favorit är dock den i svart mocka.

 

Loake 1880

10 x Svarta skor
Double Monkstraps har varit 2010-talets stora trend på skor. Vi tycker de gör sig allra bäst i svart som ett alterativ till oxfords för framför allt grå kostymer.

 

Carmina


10 x Svarta skor
Jodphurkänga från Carmina i svart med det karaktäristiska spänner som löper runt vristen.

 

Edward Green

10 x Svarta skor
Klassisk Pennyloafer från Edward Green i modellen Piccadilly. Faktum är att just svarta loafers anses vara en fullt acceptabel kostymsko i många delar av världen.

 

Meermin


10 x Svarta skor
Prisvärda Meermin har här en elegant Austerity Brogue som är ett spännande och fullt korrekt alternativ till cap toe oxfords.

 

George Cleverley

10 x Svarta skor
Ett par Lazymans glider diskret under radarn som vanliga oxford brogues men har den praktiska funktionen av elastisk resår som gör att skorna enkelt kan tas av och på. Här från brittiska George Cleverley.
Dela på Facebook
Tweeta