10 x Vinterkostymer

Idag fokuserar vi på kostymer som passar extra bra i vårt lite kallare klimat så här års. Det är tveklöst något otroligt härligt i lite ledigare texturer så som flanell, tweed och grövre ull. Vi har valt ut 10 favoriter i flera olika prisklasser som alla har ett säsongsanpassat tygval.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-11-16 11:29  |  Lästid: 3 minuter
10 x Vinterkostymer

Även om våren och sommaren har enormt många trevliga inslag som sol och behaglig temperatur råder det ingen tvekan om vilken säsong vi föredrar när det kommer till skräddat herrmode. Höst- och vintertyger har vanligtvis mer stuktur och karaktär men är också i regel av högre vikt. Fördelen med det är att de ofta är både lättare att forma och ger ett bättre fall som i sin tur leder till en mer förlåtande och smickrande silhuett.

Även om klassiska säsongstyger som tweed och grövre flanell är det som man kanske först tänker på så är vintern ett utmärkt tillfälle att även bära tyngre alternativ av borstad ull för ett mer formellt uttryck. 

Färgmässigt tycker vi att vinterkostymer överlag gör sig bättre i mer mättade och mörka toner som är mer smickrande mot en ljusare hy som sedan länge tappat sin solbränna. En mörkare palett av grått, blått och brunt kan dock göra sig väldigt bra med ljusare inslag av benvitt och ljusblått.


Sist men inte minst är det viktigt att ha i åtanke att även om det finns mängder med estetiska fördelar i en tyngre flanellkostym så arbetar många av oss i uppvärmda kontorsmiljöer i vilka en 500gr/m flanell riskerar att bli vansinnigt varm så det handlar om en balans mellan vikt, komposition och användningsområde. 

Eidos Napoli

10 x Vinterkostymer
Grå flanellkostym från Eidos med en vinröd överruta och breda slag.

 

Gieves & Hawkes


10 x Vinterkostymer
Klassisk flanellkostym från Gieves & Hawkes med spetsiga slag.

 

Suitsupply

10 x Vinterkostymer
Rutig kostym från prisvärda Suitsupply.

 

Ermenegildo Zegna


10 x Vinterkostymer
En ljusare grå kostym i ull med inslag av kashmir från Ermenegildo Zegna.

 

Boglioli

10 x Vinterkostymer
Mjukt konstruerad kostym från Boglioli i brun flanell. Perfekt om man vill åt en lite ledigare kostymkänsla.

 

Gaiola Napoli


10 x Vinterkostymer
Mörkblå kostym med mjuk axel som är sval nog förl kontoret men ändå erbjuder en höstkänsla i form av flanellens textur.

 

Ring Jacket x The Armoury

10 x Vinterkostymer
Ring Jacket har tillsammans tagit fram ett par exklusiva modeller med The Armoury. Här är den dubbelknäppta AMJ06 i ett fantastiskt Vintage Sportex-tyg från Dormeuil.

 

Spiga 3


10 x Vinterkostymer
Kritstrecksrandig kostym med flanelltyg från Zegna i Spiga 3:s egna linje av kostymer med full kanvas-konstruktion och flera handmoment.

 

Tagliatore

10 x Vinterkostymer
Grå flanellkostym med ett litet hundtandsmönster från Tagliatore.

 

B&Tailor


10 x Vinterkostymer
Windowpane-rutig kostym i grövre ull från sydkoreanska skrädderiet B&Tailor som kan beställas via Robin Petterson i Sverige.
Dela på Facebook
Tweeta