5 favoriter från Orlebar Brown

Orlebar Brown har på relativt kort tid kommit att bli ett självklart alternativ för stilintresserade män på stranden. De har i min mening tagit en liknande position inom badmode som Common Projects har inom sneakers. Rena linjer, hög kvalitet och lyx utan logotyper.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-07-13 10:17  |  Lästid: 2 minuter
5 favoriter från Orlebar Brown

Orlebar Brown är främst kända för sina badbyxor. En produkt som skiljer sig lite mot många av konkurrenterna då man valde att satsa på en design som påminner en hel del om skräddade byxor. Vi ser exempelvis så kallade side adjusters istället för resår i midjan vilket ger ett lite mer dressat intryck. 

Orlebar Brown är dock betydligt mer än bara badbyxor. Man har t om gått i spetsen av den trend som vi tycker var allra störst under sommarens Pitti Uomo-mässa: Pikétröjan!

Det rör sig inte nödvändigtvis om de mest klassiska pikéerna alá Lacoste och Ralph Lauren utan snarare modeller inspirerade från 50-, 60- och 70-talet. Gärna med så kallad Bowlingkrage eller i frotté. 


Vi har valt ut våra 5 favoriter från företagets nuvarande kollektion. 

Bulldog Navy

 

5 favoriter från Orlebar Brown
Den ultimata badbyxan. Enkel, mörkblå och snygg på i princip alla.

 


Bulldog Roc Pool

 

5 favoriter från Orlebar Brown
Något för de lite mer vågade. Orlebars helt galna mönsterpassning kommer verkligen till hand i den här modellen som illustrerar poolen på Hotel du Cap/Eden Roc i södra Frankrike 1969.

 

Round Neck T-shirt Grey Melange


 

5 favoriter från Orlebar Brown
En grå, vit eller marinblå t-shirt av god kvalitet och passform bör alla män ha i sin garderob.

 

Felix Fine Striped Amalfi Polo Shirt

 


5 favoriter från Orlebar Brown
En riktigt fin smalrandig piké med mjuk krage.

 

Terry Denim Towelling Polo

 

5 favoriter från Orlebar Brown
Modellen Terry i frotté som blivit omåttligt populär de senaste åren och drar tankarna åt Sean Connery i de tidiga bondfilmerna från 1960-talet.
Dela på Facebook
Tweeta