5 stilfulla sätt att hantera snöslasket

Veckan som varit har åtminstone i Stockholm dominerats av vägar och trottoarer fyllda till bredd med snö och slask. Den här delen av året är kanske den svåraste när man vill klä sig elegant då funktion och estetik inte alltid går hand i hand. Vi har listat ett antal sätt att hantera den svenska vargavintern utan att tappa stilen.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-02-06 09:28  |  Lästid: 3 minuter
5 stilfulla sätt att hantera snöslasket

 

1. Investera i rejäla kängor

Ett par kängor skall inte bara se bra ut, de skall också uppfylla de krav som situationen de bärs i ställer. T ex är det enligt vår mening i princip alltid att föredra att välja kängor med en gedigen gummisula. En gummisula kommer alltid att vara mer motståndskraftig mot väta men ger också i regel bättre grepp på snötunga gator.


Crockett & Jones Islay

5 stilfulla sätt att hantera snöslasket
Modellen Islay från Crockett & Jones är ett perfekt alternativ som håller fötterna både torra och varma i vinter.

 

2. Satsa på stormrand

En detalj som ofta går förlorad när man tittar på gedigna herrskor är stormranden. Denna detalj är skapad för att minimera risken för vatten att ta sig in i springan längs skons sidor där ovanskinnet möter randen. Vad som skiljer stormrand från en vanlig konstruktion är att den går upp och bildar en kant mot ovanskinnet vilket ger förvånansvärt gott skydd. Utöver de funktionella fördelarna är stormrand en detalj som gör sig väldigt bra rent estetiskt på en grövre sko. 


Church´s Grafton

 

5 stilfulla sätt att hantera snöslasket
Detalj på stormranden i ett par Church´s Grafton.
5 stilfulla sätt att hantera snöslasket
Genomskärning av konstruktionen bakom en stormrand.

 

3. Impregnera mera 


Oron över mockaskor i snö eller regn är lika vedertagen som den är överdriven. Mocka med rätt vård och impregnering är ett av de bäst lämpade materialen för vinterhalvåret. Investera i en serie av vårdande och skyddande produkter av hög kvalitet så som en mockaborste, impregneringsspray och en mockatvätt så kommer skorna hålla sig snygga betydligt längre. 

Saphir Medaille D´Or Suede Starter Kit

 

5 stilfulla sätt att hantera snöslasket
Ett kit av skovårdsprodukter specifikt framtagna för mocka från Saphirs premiumlinje Medaille D´Or. (Bild: Kirby Allisons Hanger Project)

 


4. Skor på kontor 

Ett alternativ om man arbetar på ett mer formellt kontor där ett par grövre kängor eller brogues känns för lediga är att helt enkelt ha en uppsättning av oxfords eller loafers på kontoret som man sedan enkelt kan byta om till när man är på plats. Addera en tunn gummisula eller ännu bättre, välj en modell med så kallad City sole direkt från fabrik så klarar skorna utan problem en kortare promenad på lunchen. 

Edward Green Chelsea R1 Sole

 


5 stilfulla sätt att hantera snöslasket
En tunn R1 eller City-sula som de även kallas är närmast omöjlig att särskilja från en lädersula i profil men ger ett överlägset skydd för kortare promenader i regn eller snö.

 

5. Garanterat skydd med galoscher

Om alternativet att har skor stående på kontoret av någon anledning inte är optimalt eller om man t ex skall på fest eller middag och inte vill släpa med sig inneskor är ett par galoscher ett utmärkt alternativ. Ett gummiskydd som håller såväl ovanläder som sula fritt från smuts och vatten och som enkelt kan placeras i en påse när man kommer fram. Galoscher finns i mängder av färger och utföranden från klassiskt svart till färgglatt orange. Även om dina galoscher kanske inte är lika snygga som skorna under så är det ett medvetet val som visar att man bryr sig om sina kvalitetsskor. 

SWIMS Galoscher


5 stilfulla sätt att hantera snöslasket
Företaget SWIMS har blivit marknadsledande på galoscher och erbjuder mängder med modeller med och utan dubbar för bättre grepp på snö och is. (Även översta bilden)
Dela på Facebook
Tweeta