5 x Chelsea boots

Vi har tidigare i höst berört såväl den klassiska snörkängan som Chukkan här på Manolo och nu är det dags för en tredje höstkänga nämligen Chelsean. Modellen kännetecknas främst av de två elastiska sidorna och avsaknaden av snörnning. Denna konstruktion ger en slank och ren känsla till ovanskinnet och möjliggör för att enkelt ta på och av skon.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2013-11-19 12:09  |  Lästid: 2 minuter

Även om modellen är oerhört mångsidig tycker vi att den gör sig allra bäst i ledigare sammanhang. I mellanbrunt skinn eller mocka passar modellen perfekt till jeans, flanell, mollskinn och manchesterbyxor.

Vi har valt ut en rad versioner som vi alla tycker representerar modellen på ett trevligt sätt. 

 


5 x Chelsea boots
Edward Greens tolkning av Chelsean heter "Camden" och ses här i nyansen Coffee Suede på 82-lästen. (Leffot)
5 x Chelsea boots
Världens kanske elegantaste Chelseaboot från Gaziano&Girling. Modellen heter Burnham och kommer på den mejslade TG73-lästen. Här i MTO utförande med infällda tåjärn.
5 x Chelsea boots
Australiensiska RM Williams är en av de tillverkare som är starkast förknippad med modellen. Här i känguruskinn med tålig gummisula. (Ahume.co.uk)
5 x Chelsea boots
Alfred Sargents modell "Belgrave" i svart kalvskinn ur deras Exclusive collection.
5 x Chelsea boots
Carmina gör en supertrevlig och prisvärd Chelsea i sin modell 80216 som kommer i Snuff suede och på den svagt mejslade Rain-lästen. (Skoaktiebolaget.se)

 

Översta bilden - Ett par eleganta Chelseaboots från Crockett&Jones via Upper-shoes.

Dela på Facebook
Tweeta