6 snygga bälten för våren

I takt med att populäriteten för side adjusters och hängslen ökat så har en av de mannens klassiska accessoarer hamnat lite i skymundan här på Manolo. Vi pratar om bältet som beroende på material, nyans och design kan sätta tonen för hela klädseln.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-05-11 09:52  |  Lästid: 3 minuter
6 snygga bälten för våren

För många stilintresserade män är kombinationen bälte och kostym otänkbar. För egen del kan jag hålla med om att ett par diskreta side adjusters eller hängslen ofta är att föredra i formella kostymer men att ett bälte också kan addera någonting i ledigare fall. 

 

6 snygga bälten för våren
Ett utmärkt exempel på när bältet passar urmärkt i kavaj. (Bntailor.tumblr.com)

Det finns många skolor angående matchning av material så som läder och metall. Att matcha färgen från bältet med skorna tycker åtminstone vi kan vara en smakfull sådan men det behöver under inga omständigheter vara i exakt samma material eller utförande rakt igenom. Att köpa bälte från samma tillverkare i exakt samma läder och spänne som sina munkskor kan snarare kännas väl genomtänkt.


Metall och färg på klockarmbandet är en annan detalj som ofta nämns. Här är skillnaden att både bälte och klocka ofta bärs nära varandra i klädseln till skillnad från skorna. Ett tips är att satsa på brunt skinn som patineras väldigt fint och där skiftningarna gör att det kan kombineras med flera olika nyanser i skon eller bältet.

Att bära svart bälte till bruna skor eller tvärtom är enligt oss inte att rekommendera. Inte för att färgerna inte fungerar tillsammans utan snarare för att de representerar ganska olika formalitet och kontrasten kan bli för stor. Här är det också ofta snyggast att addera ett svart klockarmband, särskilt till en mer formell klädsel.

Vill man istället bära någon annan färg än brunt, burgundy eller svart som är vanligast för skor så kan man titta på exempelvis flätade bälten. Ett marinblått eller buteljgrönt bälte kan vara perfekt till en grå flanellbyxa och blå kavaj om man vill ta ner formaliteten något. Satsa på ett relativt smalt bälte mellan 3-4 cm brett för en ren look där bältet inte tar över.  

Vi har valt ut 6 snygga modeller för lite olika situationer och i varierande prisklass.


Duret

6 snygga bälten för våren
Franska Duret gör exklusiva bälten i sin studio i Paris. Här i en ljusbrun diskret grain.

 

Anderson´s

6 snygga bälten för våren
Ett marinblått flätat bälte kan vara ett ledigt alternativ till brunt eller svart skinn.

 


Berg & Berg

6 snygga bälten för våren
Mörkbrunt bälte från Berg & Berg i Vachetta-läder. Perfekt till ett par mörkbruna skor i kalvskinn.

 

Loro Piana

6 snygga bälten för våren
Sandfärgat mockabälte från Loro Piana. Perfekt till våren mot en benvit byxa och ljusa mockaskor.

 


Loake 1880

6 snygga bälten för våren
Klassiskt svart bälte i skinn från Loake 1880. Till ett par svarta oxfords bör man enligt oss hålla sig till antingen hängslen, side adjusters eller ett smalt svart bälte.

 

J Hopenstand

6 snygga bälten för våren
Schweiziska J Hopenstand gör handgjorda och vändbara bälten med en annan nyans på insidan vilket gör att man får två bälten i ett.
Dela på Facebook
Tweeta