6 snygga dressade trainers

En typ av skomodell som vi har sett allt mer av de senaste åren är den man kan kalla en minimalistisk trainer. Kärt barn har många namn men den beskrivs enklast som en diskret sko med lite retrodesign där ofta loggorna är helt borta eller mycket diskreta. Denna modell görs allt som oftast i läder av hög kvalitet samt med en tunn sula. De påminner allt som oftast om en tennissko från 60-70-talet.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2017-02-21 09:43  |  Lästid: 3 minuter
6 snygga dressade trainers

Varför vi idag vill lyfta fram denna modell av skor är att det är ett mycket bra alternativ nu i vår om man vill bryta av en ganska dressad stil med en sko som ger ett elegant och lite modernt intryck.

Det är tveklöst så att det märke som till stora delar banat väg för ett andra märken i detta segment är italienska Common Projects. Deras skor som inte på något sätt var först i denna kategori har ändå blivit en av de absolut mest eftertraktade de senaste åren. Det är en sko av modell trainer som på många sätt påminner om hur en mer dressad kvalitetssko görs. De använder läder av hög kvalitet och skorna fodras även med läder. Vidare så sys ovanlädret fast i den vulkaniserade gummisulan till skillnad från den limmade konstruktion som det vanligtvis rör sig om när man pratar om sneakers.

De är idag inte på något sätt ensamma om detta både vad gäller den minimalistiska looken, användandet av bra läder samt den gedigna konstruktionen. Det har poppat upp ett antal nya specialistmärken med liknande koncept plus att andra etablerade märken erbjuder modeller i liknande design. Detta är så klart bra då utbudet är stort och det finns mycket att välja på i flera prisklasser.


Vi har valt ut ett antal snygga varianter som känns stilrena och intressanta att bära nu i vår.

Common Projects

6 snygga dressade trainers
Common Projects och framför allt deras modell Achilles har blivit något av en representant för den dressade kvalitetstrainern.

 

Sweyd


6 snygga dressade trainers
Sweyd (uttalas som mocka på engelska) är ett nytt svenskt sneakersmärke som satsar på avskalade och minimalistiska modeller i hög kvalitet.

 

John Lobb

6 snygga dressade trainers
Vi ser även att anrika tillverkare av klassiska kvalitetsskor ger sig in på sneakersmarknaden. Här i form av en modell från John Lobb.

 

Zespa


6 snygga dressade trainers
Avskalat och elegant från Zespa via End Clothing.

 

Buttero

6 snygga dressade trainers
Italienska Buttero är en annan högt ansedd tillverkare när det kommer till trainers i kvalitetssegmentet.

 

CQP


6 snygga dressade trainers
Modellen Racquet från svenska CQP är en ofodrad trainer i mocka, inspirerad av den klassiska tennisskon. (även översta bilden)

Det finns många som står med pekpinnar och deklarerar dresskoder och regler på kors och tvären och vissa av dem skulle nog säga att det är förkastligt med en sko av denna typ till en kostym eller kavaj. Det är dock kläder vi talar om och välj det ni trivs i och som passar det sammanhang där ni befinner er. Kläder och att klä sig snyggt skall vara roligt. I en värld där det formella på vissa håll har avtagit även i arbetslivet så passar ett par diskreta trainers som dessa mycket väl både till kostym och till kavaj om man väljer en diskret färg.

Testa er fram för användningsområdet är brett för denna mångsidiga sko.

 

6 snygga dressade trainers
Simon Crompton från Permanent Style visar hur man kan klä sig elegant i trainers. (Foto: Jamie Ferguson)
Dela på Facebook
Tweeta