6 stilsäkra slipsar för våren

Även om sommaren i regel är en mindre formell period av året finns det gott om anledningar att investera i en sommarslips. Det kan röra sig om bröllop, dop, sommarfester eller rent av bara tillfällen på semestern när man vill klä upp sig lite extra.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-04-18 09:55  |  Lästid: 2 minuter
6 stilsäkra slipsar för våren

Normalt sett är mer formella slipsar i exempelvis silke något man bär året runt. Alla män bör äga åtminstone någon mångsidig silkeslips för de allra mest formella situationerna men utöver dessa finns det mängder med möjligheter till säsongsmässiga val. Om ull- och kashmirslipsen hör hösten till så är definitivt linne, bomull och råsilke sommarens materialval. Genom att addera en textur till slipsen drar man per automatik ner formaliteten något och väljer man därtill en ljusare nyans blir valet än mer somrigt. 

Ha dock i åtanke att den klassiska stilregeln att bära mörkare slips än skjortan inte är helt dumt så de allra ljusaste slipsarna blir lätt begränsade till vita skjortor.

Vi har valt ut ett par alternativ i olika utföranden för sommarhalvåret.


Tom Ford

6 stilsäkra slipsar för våren
Virkad slips i mellanblå ton är perfekt för sommarhalvåret då den enkelt kan ta ner formaliteten något i en kostym.

 

Amanda Christensen

6 stilsäkra slipsar för våren
Olivgrön slips i linne/silke med vita prickar från Amanda Christensen. Texturen i kombination med den lite ljusare färgen gör slipsen perfekt för sommaren.

 


Tie Your Tie

6 stilsäkra slipsar för våren
Slipsarna från Tie your Tie riktar sig mot de verkliga konnässörerna och har ett otroligt hantverk kombinerat med intressanta tygval.

 

Morris Heritage

6 stilsäkra slipsar för våren
Ljus slips i bomull från Morris Heritage med melerad finish.

 


Drake´s

6 stilsäkra slipsar för våren
Den mörkblå slipsen är den mest mångsidiga vår som höst. Vad man dock kan göra är att leka lite med materialvalet som i det här fallet från Drake´s där man gjort en mörkblå slips i seersucker.

 

Berg & Berg

 


6 stilsäkra slipsar för våren
Ljus och elegant slips från Berg & Berg med handrullade kanter.

 

Översta bilden -  Slipsar från E.Marinella

Dela på Facebook
Tweeta