6 x skor för studenten

För flera av våra läsare närmar sig studenten med stormsteg och för två veckor sedan skrev vi om hur man bör tänka för att se snyggast ut på studenten. Idag tycker vi det är dags att följa upp med den i vår mening viktigaste del i en mans klädsel: skorna. Vi har valt ut 6 par snygga kvalitetsskor som kommer hålla stilen långt efter studenten.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-05-22 08:47  |  Lästid: 3 minuter
6 x skor för studenten

I vår senaste artikel fokuserade vi främst på vilken typ av kostym som gör sig bäst för en högtid som studenten. Vi förespråkar i regel en kostym i mörkare ton, utan mönster och gärna med en vit skjorta. 

Baserat på detta har vi valt ut 6 par skor under 3 000 kr som inte bara är snygga till studenten men framför allt utgör en perfekt start på en bättre skogarderob.

Vi är medvetna om att man som student ofta har en begränsad budget och att även 3 000 kr är otroligt mycket pengar för många. Vi vill dock när det gäller skor slå ett slag för att investera lite extra för något som inte bara håller kvalitetsmässigt men även stilmässigt i många år. I regel förändras inte heller ens skostorlek speciellt mycket vilket gör dem till en säkrare investering än en exklusiv kostym. 


Carlos Santos - 10008

6 x skor för studenten
Portugisiska Carlos Santos gör randsydda kvalitetsskor under 3 000 kr och den här quarter brogue-modellen i svart kalvskinn är ett perfekt alternativ till mörk kostym. (även översta bilden)

 

Meermin - 101198

6 x skor för studenten
Även om vi i första hand rekommenderar svarta oxfords till studentkostymen så går ett par mörkt bruna väldigt fint ihop med en mörkblå kostym. Här från prisvärda Meermin.

 


Herring - Mayfair

6 x skor för studenten
Klassisk oxford i svart producerad i England av Barker för brittiska webshopen Herring Shoes.

 

Prince Jorge / Markowski - Duarte

6 x skor för studenten
Om man föredrar bruna skor över svarta är det fortfarande bra att ha i åtanke vilken nyans och ton de har. Ju mörkare de är, desto formellare uppfattas de. En bra riktlinje att utgå från är att skorna alltid skall vara mörkare än kostymen vilket är en av anledningarna att svart passar bra till mörk kostym.

 


Loake 1880 - Aldwych

6 x skor för studenten
Loakes premiumlinje 1880 är för många insteget till randsydda skor av högre kvalitet. Här i form av klassikern Aldwych som är en klassisk svart oxford på den svagt mejslade Captial-lästen.

 

Yanko - Brogued Balmoral Oxford

 


6 x skor för studenten
En så kallad Balmoral från Yanko som erbjuder väldigt mycket sko för pengarna. Här via webshopen Skolyx.
Dela på Facebook
Tweeta