6 x snygga slippers

Slippers är det perfekta alternativet när man finner sandaler för lediga och loafers för stela under sommarhalvåret. Skillnaden mot den klassiska loafern är oftast den tunna sulan, ofodrade konstruktionen och nätta karaktären. Vi har valt ut sommarens 6 snyggaste slippers.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-06-12 08:23  |  Lästid: 3 minuter
6 x snygga slippers

Den här typen av sko delar ofta våra läsare i två läger. Vissa har man för den nätta silhuetten som dessa skor kan ge medan andra älskar dess bekväma och nonchalanta elegans. 

Flera av modellerna i dagens artikel är så kallade Belgian slippers. Dessa kommer ursprungligen från originalet Belgian Shoes som produceras för hand av en liten grupp damer i Belgian och har så gjorts i årtionden. Modellen kännetecknas av en låg profil på sula och klack men framför allt den lilla dekorativa rosetten på skons ovansida. 

Med åren har fler och fler tillverkare kommit att erbjuda modellen i olika pris- och kvalitetsnivåer. 


Vad som dock bör nämnas är att kvalitet i en produkt som slippers kanske snarare består av komforten än slitstyrka då de saknar en gedigen randsöm till förmån för en mockasinsydd konstruktion som formar sig efter foten. Även om man väljer att lägga på en tunn slitsula i gummi så är den här typen av modell (precis som bilskor) inte avsedda att gå långa sträckor i. De är däremot ett utmärkt alternativ för hemmet eller semestern om man vill ha ett avslappnat alternativ att stoppa ner fötterna i. 

Belgian Shoes

6 x snygga slippers
Originalet från Belgian Shoes i mörkbrun mocka av modellen Mr Casual.

 

Bow-Tie


6 x snygga slippers
Ett prisvärt alternativ från spanska Bow-Tie i midnattsblå sammet som kan vara ett intressant alternativ Albert slippers för smokingfesten.

 

Rubinacci

6 x snygga slippers
Italienska skrädderiet Rubinacci har sin egen version av Belgian Slippers som heter Marphy. Här i loden suede. (även översta bilden)

 

Edward Green


6 x snygga slippers
Modellen Portland från Edward Green är en ofodrad slipper i mocka.

 

Baudoin & Lange

6 x snygga slippers
En ny aktör på marknaden av premiumslippers är engelska Baudoin & Lange som producerar alla sina modeller för hand i London. Här i den släta modellen Sagan i svart mocka.

 

Loro Piana


6 x snygga slippers
Loro Pianas modell Summer Walk är lite av ett mellanting mellan loafer och slipper. Här i en snygg ljusbrun mockanyans.
Dela på Facebook
Tweeta