7 x klockor på gummiband

Idag har vi satt ihop en lista på sju klockklassiker som alla har en sak gemensamt. De kommer alla på någon form av gummiband och är perfekta för solsemestern där klockan gärna får följa med ner i vattnet.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-07-24 08:35  |  Lästid: 3 minuter
7 x klockor på gummiband

Gummiband på klockor är idag ett vanligt fenomen och mer eller mindre varenda tillverkare har något alternativ i sitt utbud. Så har dock inte alltid varit fallet och det sägs vara Hublot som var först under 1980-talet med att kombinera en lyxklocka med ett band i gummi. Självklart fanns klockband i gummi och silikon tidigare än så men då rörde det sig snarare om praktiska verktygsklockor som dykarur. Dessa hade inte sällan så kallade “Tropic-band” som passade perfekt i vattnet och över dykardräkten. 

Vi har valt 7 modeller från olika tillverkare i branschen som alla har försetts med band i gummi.

Patek Philippe – Aquanaut (ref. 5164R)


Patek Philippes sportigaste klocka är tveklöst modellen Aquanaut. Med ett slitstarkt gummiband med ett mönster som matchar klockans urtavla och en extra timvisare för att kunna läsa av dubbla tidzoner är det den ultimata jet set-klockan. Pris: 461 695 kr.

7 x klockor på gummiband
Patek Philippe Aquanaut

 

Rolex - Daytona ref. 116518LN

Daytona är en av Rolex mest eftertraktade modeller som under senaste Baselmässan fick ett adderat så kallat Oysterflex-band. Bandet har en kärna av flexibel metall täckt av en högteknisk gummiblandning utvecklad för att stå emot mot naturens påfrestningar. Pris: 245 150 kr.


 

7 x klockor på gummiband
Rolex Daytona

 

Breguet - Marine (ref. 5817BR)

Företaget vars grundare uppfann Tourbillionen är vanligtvis förknippad med eleganta dressklockor på alligatorband. I serien Marine hittar vi däremot välproportionerade klockor med samma höga hantverksnivå och ett sportigare gummiband. Pris: 211 900 kr. 


 

7 x klockor på gummiband
Breguet Marine

 

Audemars Piguet - Royal Oak Offshore (ref. 15710ST)

Audemars Piguet lanserade för två år sedan en färgglad limiterad serie av företagets Offshore-kronograf. Till årets SIHH-mässa fick även den vanliga dykarklockan färgerna gul, orange, blått och limegrönt. Pris: 185 200 kr. (även översta bilden)


7 x klockor på gummiband
Audemars Piguet Royal Oak Offshore

 

IWC - Portugieser Yacht Club Chronograph (ref. 3905)

I IWC´s klassiska Portugieser-serie hittar vi modellen Yacht Club Chronograph med en klassisk tavelkonfiguration bestående av två register för tidtagning av minut och löpande sekund. Klockan kommer på ett svagt räfflat gummiband som passar det marina temat utmärkt. Pris: 119 000 kr.

7 x klockor på gummiband
IWC Portugieser Yacht Club Chronograph

 


Longines - Hydroconquest (ref. L3.644.4.56.2)

Dykarserien Hydroconquest från Longines erbjuder prisvärda kvalitetsklockor med både quartz- och mekaniska urverk. Kronografmodellen med matchande svart gummiband har ett automatiskt urverk och ett vattentäthet till 300m. Pris: 16 450 kr.

7 x klockor på gummiband
Longines Hydroconquest

 

Swatch - Black Rebel (ref. SUOB702)


Swatch uppdaterade version av företagets klassiker mäter 41mm och är försedd med ett smidigt silikonband som passar perfekt för såväl strandaktiviteter som kvällen. Vår favorit är den helsvarta versionen Black Rebel. Pris: 670 kr.

 

7 x klockor på gummiband
Swatch Black Rebel
Dela på Facebook
Tweeta