7 x Small Leather Goods

Ett inslag i den manliga garderoben och i utbudet hos i princip alla tillverkare man lätt glömmer av är alla små läderaccessoarer. Det kan röra sig om allt från praktiska plånböcker till onödiga men eleganta cigarrfodral eller nyckelringar. VI har idag valt ut 6 favoriter i den här kategorin som kan göra livet både enklare och snyggare.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-02-14 06:25  |  Lästid: 3 minuter
7 x Small Leather Goods

 

Anteckningsblock, Smythson

Som redaktör skriver jag föga förvånande den absoluta majoriteten av mina texter på datorn. Därför kan det vara både inspirerande och uppfriskande att under jobbresor och mässor ha med ett klassiskt anteckningsblock för att skriva ner citat, notiser eller idéer till kommande artikar. Det här anteckningsblocket från Smythson har tillsammans med en penna från Montblanc blivit en personlig följeslagare i flera år. 


 

7 x Small Leather Goods
Anteckningsblock från brittiska Smythson i präglat skinn.

 

Mynthållare, Valextra

I dagens Sverige är det kanske sällan man använder småmynt men de som varit på resande fot, inte minst inom Europa vet hur behovet av myntförvaring underlättar enormt. Här ser vi ett elegant alternativ som håller alla mynt på plats från italienska Valextra i buteljgrönt präglat kalvskinn.


 

7 x Small Leather Goods
Mynthållare från lyxiga Valextra.

 

Armband, Skultuna

Även om vi inte är förespråkare av Sprezziga armband som täcker halva underarmen så finns det tveklöst en charm med ett flätat armband i läder runt handleden. Det kan vara ett diskret sätt att plocka upp nyansen från skor, bälte eller klockarmband och ge en personlig prägel till den övriga outfiten. Här i ett mörkbrunt utförande från svenska Skultuna. 


 

7 x Small Leather Goods
Armband i flätat skinn från Skultuna.

 

Cigarretui, Il Bussetto

Kanske inte något som kvalar in som livsviktigt i livet men om man som jag då och då kan uppskatta en cigarr är den här typen av läderetui ett såväl praktiskt som elegant sätt att förvara dem på t ex resan och kan även vara en perfekt present till någon man vet röker cigarr.


 

7 x Small Leather Goods
Cigarretui från italienska Il Bussetto.

 

Klockarmband, Molequin

Ett effektivt och i sammanhanget billigt sätt att alternera uttrycket i sin klocka kan vara att addera ett annat klockarmband. Istället för klassiska och dressade alternativ i krokodil eller alligator rekommenderar vi ett lyxigt kalvskinn från Molequin som fungerar utmärkt på såväl sport- som kostymklockor. 


 

7 x Small Leather Goods
Slätt klockarmband från Molequin i cognacsbrunt kalvskinn.

 

Nyckelfodral, Laperruque

Ett annat till synes meningslöst men faktiskt ganska funktionellt alternativ kommer från Malmöbaserade Laperruque. Det är ett nyckelfodral som man antingen kan bära runt halsen eller i väskan och som framför allt skyddar övriga produkter i t ex ett fack från att repas. Här i ett naturligt vegatabiliskt skinn från belgiska garveriet Masure som kommer utveckla en vacker patina över tid.


 

7 x Small Leather Goods
Nyckelfodral från Laperruque

 

Reseplånbok, Grafford

Ett kortetui är troligtvis det smartaste alternativet av plånböcker idag men när man är på resande fot och det är sedlar, pass och ytterligare kort som skall få plats kan en så kallad Coat Wallet eller reseplånbok vara guld värd. Här i präglat kalvskinn specifikt framtaget för Grafford på Humlegatan i Stockholm. 


 

7 x Small Leather Goods
Coat Wallet eller Card case i mörkbrunt eller svart präglat skinn. (även översta bilden)
Dela på Facebook
Tweeta