9 fynd från vinterrean

När man försöker att bygga en långsiktig garderob som skall fungera i flera år framöver kan det vara svårt att fynda på rea. Klassiska basvaror av hög kvalitet är sällan inkluderade i säsongens realisationer men om man letar noga finns det goda möjligheter att köpa guld men betala för silver. Vi har valt ut 9 favoriter från vinterns rea som vi tycker sticker ut lite extra.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-01-02 09:08  |  Lästid: 4 minuter
9 fynd från vinterrean

Det finns dock ett par saker man bör tänka på när man skall köpa något på rea. Oavsett hur lockande det kan vara att se ett avdrag på exempelvis 70% så är det fortfarande inte värt något om plagget aldrig blir buret. Det är också lätt att tänka att man ”tjänar” så mycket på rean att man i slutändan har spenderat lika mycket eller mer än man skulle gjort på en sak man verkligen ville ha till fullpris. Fundera mer över vad som faktiskt fyller en lucka eller funktion i garderoben och mindre över varumärket eller vad plagget har kostat. 

Med det sagt finns det självklart iögonfallande plagg som kan bli personliga favoriter så man behöver inte utesluta allt som inte är klassiska basplagg. Det handlar mer om att vara ärlig mot sig själv och fråga sig om det är något man faktiskt kommer använda. 

En annan detalj som man ej bör kompromissa med är passform och storlek. Jag vet själv hur lockande det kan vara att köpa en storlek större eller mindre av den där kavajen som var perfekt men slut i rätt storlek. Det kan gå att åtgärda med en duktig ändringsskräddare men resulterar ofta i att man spenderat nästan lika mycket på ändringarna. 


Ett par olika kategorier som jag tycker man skall titta extra noga på under rean är skor och skjortor. Klassiska randsydda kvalitetsskor är sällan på rea av den anledningen att de ofta inte förändras speciellt mycket över tid. Skjortor är samma sak där klassiska nyanser och kvaliteter fungerar lika bra höst som vår. 

Sist men inte minst handlar det mycket om att titta längre fram än bara nästa säsong. Vad har du varit sugen på att införskaffa under de senaste åren? Hur skulle du kunna tänka dig att gå klädd nästa eller t om näst-nästa vinter? Med tanke på att reorna idag startar långt innan respektive säsong faktiskt är över har man som konsument flera månader kvar av användning innan de får hängas in över vår och sommar. 

Vi har valt att dela upp dagens artikel i tre avdelningar med tre alternativ i varje. 

Skor


 

Common Projects (40%)

9 fynd från vinterrean
Mullvadsgrå sneakers i mocka från Common Projects funkar alldeles utmärkt om inte bättre till våren. Nu på 40% rea hos Mr Porter.

Edward Green (30%)

9 fynd från vinterrean
Klassiska modellen Galway från Edward Green kommer kännas relevant många vintrar framöver och dyker sällan upp på rea. Nu på 30%.

Herring (30%)


9 fynd från vinterrean
Modellen Riverford från Herring är en klassisk randsydd pennyloafer i mellanbrun mocka. Perfekt inför vår- och sommarhalvåret. Nu på ca 30% rea.

Skjortor

Eton (40%)

9 fynd från vinterrean
Hundtandsmönstrad skjorta i ljusblått med företagets fina High Cut Away-krage. Ett alternativ som är precis lika bra höst som vår.

Finamore (40%)

9 fynd från vinterrean
En vit skjorta med dubbel manschett och klassisk cut away-krage är perfekt att hitta på rea. Här från neapolitanska Finamore till 40% rea.

Turnbull & Asser  (50%)


9 fynd från vinterrean
Rosa skjorta från James Bonds tidigare skjortleverantör Turnbull & Asser. Nu på 50% rea.

 

Kavaj/Kostym/Rock

Ring Jacket (50%)

9 fynd från vinterrean
Brun kavaj med diskret överruta i Ring Jackets egna materialserie "Balloon". Nu på 50% rea.

 


Orazio Luciano (30%)

9 fynd från vinterrean
Klassisk kostym med spetsiga slag från Orazio Luciano i ett kritstrecksrandigt tyg från Fox Brothers. Nu 30% rea.

 

Cesare Attolini (30%)

 


9 fynd från vinterrean
Ca 35 000 kr på rea är såklart hutlöst mycket pengar för en rock men den här mörkblå handsydda rocken från Cesare Attolini skulle jag verkligen längta efter att få plocka fram varje vinter. Nu på 30% rabatt.
Dela på Facebook
Tweeta