All_Blues lanserar ny webshop och kollektion

Svenska accessoarföretaget All_Blues har haft ett händelserikt år. Samarbetskollektioner med Acne och Matthew Miller samt fantastisk respons från såväl marknaden som modepressen. Nu lanserar man webshop och erbjuder en rad spännande nyheter.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-11-17 08:47  |  Lästid: 4 minuter
All_Blues lanserar ny webshop och kollektion

För er som inte känner till All_Blues så består det av duon Fredrik Nathorst och Jacob Skragge. Fokus ligger främst på handgjorda armband och accessoarer i 925 Sterling Silver som produceras i Stockholm. 

Vi tog en pratstund med Jacob Skragge och fick möjlighet att ställa lite frågor om den spännande utvecklingen.

Hej Jacob, Berätta lite om den nya webshopen?


Äntligen är den live. Det har varit ett projekt som krävt en hel del energi och sena nätter. Väldigt roligt att kunna erbjuda våra produkter till kunder från hela landet och det känns som att det landade bra, även om det är lite småpill kvar. Vi säljer nya kollektionen i silver under "Ready to wear" bestående av armband, ringar, halsband, pins och chatelaines. Det kommer även finnas möjlighet att beställa produkter i solidt 18k guld.

Vad har inspirerat er i skapandet av den nya kollektionen?

Som alltid tittar vi utanför smyckes- och modescenen när vi tar fram nya produkter. Det är väldigt blandat. Vi skapar produkter eller produktgrupper som bygger på en enkel grundidé. Referenser kan vara allt från den italienska arkitekten Carlo Scarpas estetik till i det här fallet Fredriks morföräldras gamla nedsmälta vigselringar.

Ni introducerar flera nya produktgrupper, vad kan du berätta om dessa?


Förra säsongen introducerade vi ett gäng ringar bredvid våra armband och nu har vi adderat ett halsband, två pins och två stycken så kallade chatelaines. Tre nya produktgrupper som skapar andra sätt att leka runt lite med smycken. Produktgrupperna är ju egentligen inte nya i sig men kan nog upplevas så av många då de, förhoppningsvis, kommer att bäras i en ny kontext. Det blir vad man gör det till. Jag själv bar inte halsband tidigare men har dansat runt i det hela sommaren.

Utvecklingen från "sprezz-armband" i lavastenar till premiumaccessoarer i silver och samarbeten med Acne är minst sagt imponerande. Hur ser du på resan ni gjort och vart ser du All Blues om 5 år?

Svårt att svara på men tack så mycket. Och vi såg nog aldrig de armbanden som "sprezz". Det hela har skett organiskt. Vi har gjort produkter vi tycker om och inte varit rädda att kapa saker vi inte längre tycker om. Och mycket har hänt av slumpen, blandat med hårt slit. Om fem år, om man får drömma lite, har vi öppnat upp några egna butiker och byggt ett gäng magiska butiksinstallationer i städer runt om kring. Vi har en webshop som snurrar på bra och får fortsätta att göra roliga samarbeten med intressanta personer och varumärken.

Ni lanserar något ni valt att kalla Made to Measure, vad är det?


Det stämmer. Vi har haft många kunder den här våren som beställt vigselringar och intresset har ökat för solida guldarmband. Vi kommer erbjuda våra produkter i 18k guld. Klassiskt gult, rosé och vitt guld som produceras efter beställning. Det går att skapa produkter från våra grundmodeller men modifiera storlekar, finish, ingravering, etcetera. Vi kör igång det nu online på vår webshop och i butik tillsammans med Rose & Born i Stockholm.

Vilka är dina favoriter från den nya kollektionen? 

Som jag var inne på ovan; det nya halsbandet och ringen från den serien Carved. De är väldigt grova i uttrycket men lättburna ändå. Blir en intressant kontrast till våra klassiska platta armband och ringar. Sen gillar jag armbandet Pyramid Step som är fint på både killar och tjejer, en produkt som jag hoppas kommer kännas lika spännande om tio år som idag.

 


All_Blues lanserar ny webshop och kollektion
Under avdelningen Made to Measure kan kunderna för första gången specialbeställa produkter ur kollektionen i 18k guld.
All_Blues lanserar ny webshop och kollektion
Ringen ur serien Carved.
All_Blues lanserar ny webshop och kollektion
Armbandet i samma serie vars unika look skapas genom att karva utsidan för hand.
All_Blues lanserar ny webshop och kollektion
Armbandet Pyramid Step som är inspirerat av italienska arkitekten Carlo Scarpa.
All_Blues lanserar ny webshop och kollektion
Halsband är en av de nya produkterna i kollektionen.
All_Blues lanserar ny webshop och kollektion
Duon Fredrik Nathorst och Jacob Skragge är grundarna bakom All_Blues.
Dela på Facebook
Tweeta