Asket introducerar 100% spårbar merinoull

Asket lanserade nyligen 100% spårbarhet i hela sitt program av merinoull genom kontroll av hela värdekedjan från får till tröja.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-10-16 12:56  |  Lästid: 2 minuter

Arbetsmiljö och transparens är två aspekter som spelar allt större del i konsumenters beslut kring vart man väljer att konsumera. Även om etiketten säger ”Made in China” eller ”Made in Italy” är det ytterst få konsumenter (och förvånansvärt få företag) som faktiskt känner till eller har kontroll över hur plaggen har producerats.

Asket lanserade nyligen en kampanj under namnet ”Unraveling The Thread” för att belysa det arbete man gjort de senaste 18 månaderna för att skapa kontroll och transparens i hela sin värdekedja. Kampanjen är bildsatt med inslag från såväl en klassisk kampanjfotografering samt bilder från The Smith Farm som Asket får sin merinoull från. Idag är alla företagets produkter i merinoull 100% spårbara från farmen via de spinnerier som utvecklar garnet till vart produktion av deras stickade plagg sker. Via den här filmen kan man se tydligt hur arbetet gått till för att säkerställa transparensen i alla led.

The Smith Family Farm i Australien där processen från får till tröja startar. Asket har investerat i 4.3 ton ull från farmen för att säkerställa kontrollen av såväl råmaterial och djurens välmående.

Askets affärsidé från första början har varit att arbeta direkt med producenter för att kapa de mellanled och kostnader som externa återförsäljare genererar men enligt dem själva också återskapa värdet i plaggen. Istället för att uppmuntra till masskonsumtion genom säsongsbaserade kollektioner har de tagit fram en permanent kollektion av klassiska plagg där man försöker erbjuda så mycket kvalitet som möjligt för pengarna. Tanken ligger snarare i att köpa färre men bättre plagg som kan hålla såväl stilmässigt som kvalitetsmässigt i många år framöver.

Dela på Facebook
Tweeta