Baron Black Line – Helt i svart mocka

I förra veckan lanserade svenska företaget Baron en ny serie väskor. Serien består fem olika modeller som alla är producerade i svart mocka med exklusiva läderdetaljer och avsedd för den moderna mannens vardag och resor. Kollektionen går under namnet Black Line och vi har tittat närmare på produkterna.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-10-16 08:02  |  Lästid: 3 minuter
Baron Black Line - Helt i svart mocka

Baron har länge fokuserat stora delar av kollektionen på jakt och friluftsliv. Många av produkterna har varit i kanvas eller vaxad mocka för att tåla både väta och smuts och inte sällan anpassade efter ett liv på landet. 

Med den nya kollektionen Black Line har man valt att fokusera lite mer på storstadsmannen. Väskorna är gjorda av italiensk capponi-mocka med fina detaljer i kalvskinn ton i ton. Det är just det tonala tänket som känns lite extra intressant för oss. Mocka har en ledig men lyxig känsla och omm man t ex bär kostym och svarta skor men inte nödvändigtvis vill ha en klassisk portfölj så kan detta vara ett väldigt intressant alternativ. 

Kollektionen består av fem olika produkter som alla fyller en tydlig funktion i den moderna mannens vardag. Allt ifrån ett smidigt Travel Case för hygienprodukter på resan till en väl tilltagen Weekender för flera uppsättningar kläder. För vardagsbruk har man fokuserat på två avslappnade alternativ till den klassiska portföljen: Dels en praktisk Tote Bag men även en Laptop Bag för de som vill åt en mer traditionell känsla. 


Alla väskor har genomgående designinslag som två fack på väskans utsidor samt praktisk förvaring för exempelvis dator och nycklar. Prisbilden är i sammanhanget väldigt överkomlig och sträcker sig från 1 500 kr för Travel Caset till 6 000 kr för den största Weekend bagen. 

Travel Case

 

Baron Black Line - Helt i svart mocka
Ett mindre travel case eller necessär är perfekt för resan. Pris: 1 500 kr.

 


Tote Bag

 

Baron Black Line - Helt i svart mocka
Vår personliga favorit är tote bagen med intern ficka för laptop samt två yttre fickor för förvaring. Pris: 4 000 kr.

 

Laptop Bag


Baron Black Line - Helt i svart mocka
Om man vill ha ett lite smalare alternativ är det laptop-väskan som gäller. Något mer traditionell än toten men med samma detaljer och egenskaper. Pris: 4 000 kr.

 

Small Weekender

Baron Black Line - Helt i svart mocka
Den mindre av två weekend bags är perfekt för ett besök till gymmet eller en övernattning på resande fot. Pris: 5 000 kr

 

Weekender Bag


Baron Black Line - Helt i svart mocka
Den största versionen passar perfekt för just en längre weekend och har gott om plats för såväl plagg som skor. Pris: 6 000 kr
Dela på Facebook
Tweeta