Bennett & Winch – Handmade in England

Det kommer nog inte som någon överraskning att vi är väldigt förtjusta i små och nischade aktörer och gärna försöker lyfta fram dem här om det finns en bra produkt och intressant historia. Idag är fallet så och vi kommer att titta lite närmare på det relativt nya väskmärket Bennett & Winch från London

Olof Nithenius  |  Publicerad 2016-11-24 10:42  |  Lästid: 4 minuter
Bennett & Winch – Handmade in England

Märket startade för knappt två år sedan och har sedan dess fått allt större spridning genom att ett antal bra butiker tagit in deras väskor och att de fått mycket, välförtjänt utrymme, i media. Vi fick möjlighet att intervjua grundarna Robin Bennett och Robin Winch och tänkte idag återge vår diskussion.

 

 


Kan ni beskriva er bakgrund?

Vi, Robin Bennet och Robin Winch, har varit vänner i många år och träffades ursprungligen genom vårt gemensamma intresse för sport och träning på det lokala gymet samt spelade tennis ihop. Robin Winch började sin karriär i dryckesbranschen där han jobbade med varumärken i lyxsegmentet. Robin Bennet drev en framgångsrik konsultfirma som hjälpte nystartade företag att växa samt utvecklade fastigheter ihop med sin fru, vilket sker än idag.

Märket lanserades i juni 2015 efter nästan två år av intensivt sökande efter de bästa materialen, test av produkter och prover och att hitta rätt tillverkande partner. Vi kände att då vi saknade en bakgrund i modebranschen så kunde vi med fräscha och utomstående ögon fokusera på att skapa tidlösa och välgjorda produkter som folk kan komma att gilla. Vi kommer aldrig att påverkas av en säsongs trender eller kortsiktighet. En väska från Bennett & Winch är designad för att hålla, se bra ut och vara praktiskt lika mycket om 20 år som idag. Vår kreativa chef Rupert Shreeve är barndomsvän med Robin Winch och anslöt sig till oss innan lanseringen. Han fortsätter att hjälpa oss och märket i rätt riktning både i produktutveckling och vår visuella identitet. 

 


Bennett & Winch – Handmade in England

Det verkar på er som att funktion är lika viktigt som utseende. Kan ni beskriva er designfilosofi lite närmare? 

Detta är något avgörande för märkets framgång hittills, helt klart. När vi tidigare letat efter en bra weekendväska i bra kvalitet så upplevde vi att antingen så såg de väldigt bra ut men var inte så praktiska, eller så var de ganska basic och mindre attraktiva men väldigt praktiska.  Vår målsättning när vi startade var att hitta en kombination och skapa väskor som både såg bra, var tillverkade av de bästa materialen, och som var designade utifrån de krav som finns när man har en modern livsstil.

 

Bennett & Winch – Handmade in England

Hur ser ni på stil kontra funktion??


Vem vill ha bara det ena och inte det andra? Om du bär kläder eller accessoarer som får dig att se bra ut men som inte fyller någon som helst funktion eller underlättar för er så skall man nog absolut överväga om det finns andra alternativ. Enligt oss så kommer märken som framgångsrikt lyckas fusionera stil och funktion och alltså adapterar de förändrade behovsmönster som många kunder har att vara väldigt framgångsrika de kommande åren.

Har ni några tips för den urbana resenären?

Om ni fortfarande använder plastpåsar på korta resor så skall ni definitivt överväga andra alternativ…

 


 

Bennett & Winch – Handmade in England

Några tankar kring materialen för väskorna?

Att välja rätt material för våra väskor var ett av de absolut viktigaste besluten. Vi ville ha en "naturlig" kanvas look, men traditionellt sett så är detta inte vattenavvisande så det skulle inte fungera för oss. Det bundna kanvas vi valde till alla våra väskor är mycket starkt och vattentätt genom att man sammanfogar två lager av bomullskanvas med ett tunt membran mellan av naturligt gummi. Vi sparade inte på krutet eller snålade vid valet av detta material och det har en lyxig och ganska mjuk känsla till skillnad från syntetiska material. Vi använder också en Teflon impregnering av ytterlagret för att ytterligare öka vattentåligheten och ge skydd åt bärarens dyrbara innehåll.

Läderväskor kan vara mycket vackra accessoarer och åldras otroligt väl, men de är ofta för tunga och därför inte alltid så praktiska. Vi kommer när som helst att lansera en weekendbag i läder som endast marginellt väger mer än vår befintliga motsvarighet i kanvas. Vi har jobbat stenhårt med denna väska och det känns mycket lovande. Att bestämma vem som får behålla och testköra varuprovet blir den stora utmaningen….!


 

Bennett & Winch – Handmade in England
Dela på Facebook
Tweeta