Berg & Berg Fall/Winter Lookbook 2019

Berg & Berg känns bara mer och mer intressant för var säsong. Från prisvärda accessoarer till att idag erbjuda en fullskalig kollektion av stickat och skräddat.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-12-26 18:07  |  Lästid: 3 minuter

Få varumärken har haft en mer spännande utveckling de senaste fem åren än Berg & Berg. Från att man startade som ett prisvärt alternativ inom accessoarer som slipsar, strumpor och scarfs har man idag vuxit till en fullskalig aktör med produkter inom stickat, skräddat och skjortor.

Utöver exklusiva tyger och en full kanvas-konstruktion på kavajer och kostymer har man en inspirerade stilfilosofi som känns fräsch och i framkant av det mer skräddade herrmodet. Med Clubkavajer, tweed och flanell i en uppdaterad passform med mer tilltagen längd erbjuder man nischade produkter som man sällan hittar i den vanliga handeln. Dessa kombineras inte sällan på ett avslappnad sätt med stickade produkter.

Fiskbensmönstrad kavaj i ull från Zegna tillsammans med företagets nya jeansmodell Arthur

Raglan- och Ulsterrockarna har visat sig mycket populära sen de lanserades för något år sedan och har för säsongen uppdaterats i flera intressanta kvaliteter från Harris Tweed och Fox Brothers.

Nytt för säsongen är även en introduktion av jeans som produceras i Sverige och närmare bestämt Göteborg. Modellen kommer i två olika utföranden (blått och vitt) och har en rak passform med högre midja vilket underlättar för bärande till exempelvis kavaj.

Företagets jeans produceras lokalt i Sverige
Mörkgrön Raglanrock i Harris Tweed
Samma modell i en svart/vit Pepitamönstrad väv buren till en avslappnad manchesterskjorta och polotröja
En mer traditionell Polo Coat i kamelfärgad ull
Stickad polotröja av modellen Bengt i merino- och kashmirblandning.
Berg & Berg har flera fina versioner av flanellbyxor för säsongen. Här i modellen Alfons.
Ljusgul stickad tröja av modellen Bruno tillsammans med den raka flanellbyxan Anton.
Ärmlös cardigan av modellen Börje som funkar perfekt under kavaj eller över skjorta

Dela på Facebook
Tweeta