Berg & Berg lanserar nytt koncept – Tailoring

Berg & Berg har varit ett givet inslag på Manolo sen starten 2009. Företaget har utvecklats från prisvärd specialist på accessoarer till att de senaste säsongerna kunnat presentera kollektioner med byxor, skjortor och stickat. Idag kan vi presentera den kanske största lanseringen i företagets historia: Tailoring.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-11-22 09:27  |  Lästid: 3 minuter
Berg & Berg lanserar nytt koncept - Tailoring

De flesta som arbetar i den här branschen kan intyga att konfektion i form av kavajer och kostymer är bland det svåraste plagg man kan producera. Det finns dels en komplicerad konstruktionsteknik men framför allt så otroligt många detaljer som skall fungera tillsammans för att en kavaj skall sitta bra på många olika människor. 

Berg & Berg påbörjade arbetet med sin Tailoring för över ett år sedan och bestämde sig tidigt för att kollektionen skulle andas samma värderingar och filosofi som präglat företagets övriga produkter: Prisvärd kvalitet. 

Tillsammans med en italiensk producent baserad mellan Neapel och Florens har man tagit fram en serie med kavajer och kostymer i full kanvas-konstruktion med exklusiva tyger från brittiska Fox Brothers samt italienska Vitale Barberis Canonico. Kavajerna har genomgående en lite mer tilltagen längd (77cm i storlek 50), breda och rullade slag samt patch pockets. De har ett handsytt knapphål i kavajslaget och är genomgående halvfodrade. Kavajernas silhuett är inspirerad av klassiskt skrädderi och något generösare än mycket av dagens kavajer på marknaden för ett renare fall. 


 

Berg & Berg lanserar nytt koncept - Tailoring
Brun flanell från Fox Brothers i en full kanvas-konstruktion med rullad 3-knäppning och handsytt knapphål i slaget.
Berg & Berg lanserar nytt koncept - Tailoring
Den dubbelknäppta kavajen var vår personliga favorit. (även översta bilden)
Berg & Berg lanserar nytt koncept - Tailoring
Kavajerna är genomgående halvfodrade vilket passar väldigt väl ihop med den lätta italienska konstruktionen och de grövre brittiska tygerna.

Kostymbyxorna har man valt att göra lite mer generösa i vidd och midjehöjd för att harmonisera med silhuetten från kavajerna. Det gör att kavajknäppningen hamnar ca 2 cm över byxmidjan och ger ett rent intryck utan skjorta mellan kavaj och byxmidja. 

Vad som kanske är mest imponerande är prisbilden på kollektionen om man ser till konstruktionen och tygvalen. Kavajerna i Fox Brothers flanell kostar 6 950 kr och kostymerna ligger på mellan 7 950 - 9 600 kr. 

Tygvalen känns klassiska och lättburna för säsongen med en färgpalett som sträcker sig från mellangrått till blått, brunt och grönt. De lite tyngre flanellerna bidrar till att skapa form och inte minst ett utmärkt fall till kavajen. Bland kostymerna hittar vi även en Glencheck i lite lättare flanellkvalitet samt brun Birdseye från Vitale Barberis samt en mörkblå high twist wool från Fox. 


Vi träffade Andreas Larsson, Creative Manager på Berg & Berg dagen efter lanseringen av kollektionen och redan första dygnet hade man sålt 25% vilket ledde till att en av kavajerna helt sålde slut innan vi hunnit publicera artikeln. 

 

Berg & Berg lanserar nytt koncept - Tailoring
Mörkblå kostym i Fox Brothers high twist wool. Ett utmärkt alternativ om man exempelvis reser då det skrynklar minimalt.
Berg & Berg lanserar nytt koncept - Tailoring
Detaljbild på tyget.
Berg & Berg lanserar nytt koncept - Tailoring
Grå glencheck i en lättare flanell från Vitale Barberis.
Berg & Berg lanserar nytt koncept - Tailoring
Här kombinerat med en stickad pikétröja.
Berg & Berg lanserar nytt koncept - Tailoring
Klassisk höstkostym i grå flanell på 370gr/m från Fox Brothers.
Berg & Berg lanserar nytt koncept - Tailoring
Andreas Larsson, Creative Manager på Berg & Berg. (Foto: Milad Abedi)

Om man är intresserad av att titta närmare på Berg & Bergs nya kollektion av Tailoring så kommer företaget ha en Trunk Show på Hotell Riddargatan i Stockholm den 6:e december där man har möjlighet att prova plaggen på plats. Vill man boka en tid gör man det enklast med Andreas på andreas@bergbergstore.com.

Dela på Facebook
Tweeta