Bestetti besöker Stockholm 16/11

En glad nyhet för skoentusiaster är att italienska Bestetti för första gången sen grundaren Riccardos tragiska bortgång kommer till huvudstaden för en Trunk Show den 16:e november. Företaget kommer erbjuda allt ifrån RTW till full bespoke av högsta kvalitet.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-11-09 08:03  |  Lästid: 3 minuter
Bestetti besöker Stockholm 16/11

För er som inte känner till Bestetti så rör det sig om ett litet varumärke som grundades av Riccardo Bestetti med fokus på handgjorda skor av högsta kvalitet. Riccardo startade sin skomakarväg med att göra traditionella western boots i USA men fick smak för mer eleganta lågskor och öppnade upp ateljén Freccia Bestetti utanför Milano. Hans estetiska känsla och skickliga hantverksnivå fick snabbt uppskattning bland skoentusiaster runt om i världen och med semi-bespoke linjen “Novecento” var han en av de första att kombinera hantverket och materialen från bespoke med en passform från modifierade läster. Detta gav både kortare leveranstider och lägre priser. 

Tyvärr gick Riccardo tragiskt bort i en lungsjukdom för ungefär ett år sedan och det var osäkert om hans företag och arv skulle leva kvar. Som tur var tog hans vän Marco Facchinetti tillsammans med Riccardos fru hand om företaget. Idag har processen effektiviserats och arbetsstyrkan ökat vilket gjort att man kan nu leverera MTO-beställningar på ca 5 veckor. 

Processen och hantverket bakom skorna är kvar på samma höga nivå med handrandsydd konstruktion, träpeggade midjor och handmålade skinn. Nedan kan man se några av de steg som ett par skor ur Novecentolinjen passerar under produktion.


 

Bestetti besöker Stockholm 16/11
Lästmakning, mönsterkonstruktion och tillskärning i ateljén.
Bestetti besöker Stockholm 16/11
Nåtling, lästning och avlappssöm.
Bestetti besöker Stockholm 16/11
Träpeggade midjor, finish av sulkant samt ovanläder.

Detta är första gången som Bestetti besöker Stockholm för en Trunk Show sen Shoegazing Trunk Show 2015. Årets trunk show hålls tillsammans med deras svenska återförsäljare Spiga 3 från Göteborg. Det känns som en spännande utveckling vi ser där företag och butiker baserade i olika delar av landet, ta med sig unika produkter och varumärken till andra städer för trunk shows och det råder ingen tvekan på att den svenska marknaden för handgjorda kvalitetsskor i den här prisklassen är störst i Stockholm. Nu får många potentiella kunder som kanske känner till varumärket men inte haft möjlighet att se produkten live chansen att beställa. 

Priserna ser ut som följande: 

Bespoke - från 2 500 €


(Full valfrihet med en helt individuellt framtagen läst och högsta hantverks- och materialnivå)

Novecento - ca 1 700 €

(Semi Bespoke med hantverk och material i Bespokestandard men med passformskorrigeringar som utgår från företagets befintliga 

MTO - ca 1 300 €


(Samma standard som företagets RTW med handrandsydd konstruktion men möjligheten att välja mellan modell, material och läst)

För att boka ett möte för måttagning, beställning av MTO, eller frågor om produkten kontaktar man enklast Spiga 3 på info@spiga3.se.

 

Bestetti besöker Stockholm 16/11
Måttagning för ett par skor ur Novecento-linjen.
Bestetti besöker Stockholm 16/11
Företagets mest populära modell är en så kallad Adelaide oxford med namnet Maverick.
Bestetti besöker Stockholm 16/11
Dubbel munksko med mejslad läst.
Bestetti besöker Stockholm 16/11
Den lite annorlunda modellen Foster i en varm rödbrun nyans.
Bestetti besöker Stockholm 16/11
Lazyman-modellen Göteborg i svart kalvskinn.
Bestetti besöker Stockholm 16/11
Företagets eleganta läst Classic Round.
Dela på Facebook
Tweeta