Blugiallo Soft Tailoring AW/19 Lookbook

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-10-14 10:09  |  Lästid: 3 minuter

Svenska måttsömnadsspecialisten Blugiallo har lanserat en ny lookbook för säsongen där man fortsätter arbeta efter devisen “Soft Tailoring”. En tanke som bygger på såväl en mjuk konstruktion men även kombination där skräddade och lediga plagg kan harmonisera.
För säsongen ligger mycket fokus på material som smalspårig manchester eller Baby Cord som den även kallas från italienska väveriet Pontoglio. En kvalitet som får en närmast sammetslik känsla och fungerar lika bra i ett par uddabyxor som en avslappnad kostym.

Ljus kostym i smalspårig manchester
Sober outfit i jordiga färger med mycket textur

Vi ser också en hel del klassisk flanell i såväl kard- som kamgarnsutförande. I en mellangrå nyans har man en av säsongens mest mångsidiga byxkvaliteter som även passar utmärkt för en klassisk kostym. Vi hittar även grövre ullkvaliteter till företagets ytterplagg där man visar upp mer generöst skurna rockar med tilltagen längd.

Polo Coat i Taupe
Samma modell i mörkblått tillsammans med stickat och flanellbyxor

Mycket av andan i företagets kommunikation kring begreppet “21st Century Tailoring” bygger på att använda sig av den hantverkshistorik och kvalitet som präglat välskräddade plagg genom historien, men att samtidigt behålla en kontemptorär, relevant känsla. Det är inslag som sneakers, stickat och jeans kommer in och kombineras med klassiska kavajer och rockar. En look som passar in på den lite mer informella arbetsmiljö som vi ser i samhället idag. Det syftar också till att erbjuda ett modernt beställningssätt via företagets digitala plattform.

Jeans, sneakers och stickat i lager-på-lager med kavaj
Jeans, polotröja och kavaj i avslappnat men elegant utförande

Utöver de avslappnade tolkningarna så visar företaget även upp en rad formella alternativ av kritstrecksrandiga kostymer i dubbelknäppt utförande samt smokings i såväl klassisk som ledigare tolkning.

Dubbelknäppt "krita" i grå flanell
Smoking med svart polotröja
Dubbelknäppt smoking i sammet.

Dela på Facebook
Tweeta