Blugiallo Soft Tailoring SS/19 – Revenge of de NÎmes.

Våren 2019 från svenska måttsömnadsspecialisten Blugiallo domineras av somriga bomullskostymer och lediga denimkvaliteter mot ljusa, jordiga toner.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-05-15 10:36  |  Lästid: 3 minuter

Vårens lookbook från svenska Blugiallo fokuserar mycket på bärbarhet då mjuka och välskräddade plagg kombineras med avslappnade alternativ. Bomullskostymen är ett av vårens nyckelplagg och bärs dressat, ledigt samt uppbrutet.

Ett annat inslag som givit namn till vårens lookbook “Revenge of de NÎmes” är kombinationen av denim och skräddade plagg. Det är en långt ifrån självklar tolkning för många och handlar mycket om snittet på byxan men kanske än mer strukturen i respektive material. Genom företagets MTM-tjänst kan man erbjuda jeans med högre midja samt mer generös passform än vad som brukar gå att finna i handeln. Dessa två aspekter underlättar avsevärt när de skall kombineras med kavaj då silhuetten direkt blir mer skräddad.

För våren har man valt att visa upp den nya kvalitén Soft Stretch som kommer i åtta olika tvättar och precis som företagets selvedge denim så produceras den i Italienska Veneto.

Soft Stretch denim tillsammans med ljus kavaj och sneakers från CQP.
Bomullskostym i mörkblått tillsammans med ribbstickad piké i samma ton.

Färgpaletten i vårens kollektion går i jordnära toner av beige och brun med accentfärger i grönt och vinrött. Framför allt hittar vi off white och benvitt som ett stående inslag i vårens kollektion för såväl byxa som tunnstickade merinotröjor.

Denim med vinröd kavaj och mörkblå piké i finstickad merino.
Olivgrön bomullskostym i en mer formell tolkning med skjorta och slips.
Kavaj och jeans med inslag av stickat.
Ljus bomullskostym
En perfekt tolkning av kavaj och jeans där kavajens överruta plockar upp tonerna från byxan.
Fin jordnära färgpalett i brunt, beige och benvitt.
En smokingjacka i benvitt linne för sommaren
Dela på Facebook
Tweeta