Boglioli Spring/Summer 2020 Lookbook

Trots mörka moln på samhällets himmel så finns det en hel del att inspireras av inom herrmodet för våren. Idag tittar vi närmare på italienska Boglioli.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-03-17 09:14  |  Lästid: 3 minuter

En av de mest tongivande aktörerna bakom framgången för den okonstruerade kostymen är italienska Boglioli. Genom god mönsterkonstruktion och hantverksförståelse lyckades man vara pionjärer i arbetet med att ta fram såväl plaggtvättade som okonstruerade kavajer utan att kompromissa på passform. Att skapa en smickrande och välsittande kavaj helt utan den stadga och form som mellanlägg och kanvas normalt ger, kräver stor kompetens vilket många säkert noterat om man testat okonstruerat från billigare aktörer. Rotation på axlar, följsamhet i ärmhål och lutning av kavajen är alla inslag som påverkar. Många tänker kanske; Det beror väl på om man passar i just deras mönster?

Självklart spelar det en roll men faktum är att en duktig mönsterkonstruktör kan få ett plagg att passa väldigt många om än inte alla.

Den okonstruerade kavajen och kostymen öppnade dörren för ett mer avslappnat bärande av klassiskt skräddade plagg. Kombinationer med t ex jeans, t-shirt eller piké känns inte längre lika svårsmälta och lägg där till en plaggtvättad effekt som ger plaggen en patina som tar ner formaliteten ytterligare.

Vårens kollektion domineras av just det här och drar sin inspiration från en konstnärs studio. Overshirts, lediga skjortor och pikéer kombineras med shorts, chinos eller kostym. Företaget tecknade för en tid sedan ett avtal med AC Milan om att bli deras officiella klädpartner vilket lär bestå mer av företagets formella plagg än det som presenteras i vårens lookbook.

Dela på Facebook
Tweeta