Brunello Cucinelli Fall/Winter 2019

Ett klassiskt inslag i vår bevakning varje säsong är Brunello Cucinelli. Kashmirkungen från Solomeo som gått från nischat familjeföretag till börsnoterat bolag.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-12-04 12:30  |  Lästid: 3 minuter

Oavsett om man älskar eller hatar Brunello Cucinelli som varumärke så måste man ge företaget att de präglas av en konsekvens som är ganska sällsynt i modebranschen. Filosofin kring framför allt styling men även färgpalett och tygval är kontinuerligt med endast små uppdateringar varje säsong.

Företaget kan beskrivas som myslyx där träningskläder i 100% kashmir kombineras med skräddade inslag elller varför inte asymmetriska mc jackor. Okonventionella kombinationer där dunväst bärs över kostym eller kavaj har blivit företagets signum och en look som inspirerat mer eller mindre varenda företag i branschen i någon utsträckning.

För hösten ser vi flera tydliga tendenser i kollektionen. Den bredspåriga manchestern tar än större plats och framför allt i beige eller benvitt utförande. Toner av vinrött och kamel tar stor plats i kollektionen och kombineras framför allt med guldiga toner av beige, marinblått och vitt.

De skräddade plaggen är markant avslappnade i sin konstruktion och företagets dubbelknäppta kavajer och kostymer karaktäriseras i vanlig ordning av den smala knäppningen.

Kollektionen är lika dyr som den är konsekvent men om man kan se förbi de mest vågade kombinationerna finns det mängder med trevliga plagg i kollektionen som kan brytas ut och bäras var för sig.

Vinröd kostym med beige polotröja
En av de mest bärbara looksen i kollektionen bestående av kamelfärgad peacoat och vita byxor
V-ringad ribbstickad tröja under kavaj
Kostym i extremt bredspårig manchester...
...ett materia som förekommer i flera plagg i kollektionen
Typisk Cucinelli-look med väst över kostym
Tracksuit-dynamik från Cucinelli
Cargobyxor, dubbelknäppt kavaj och dunjacka
Det karaktäristiska dubbelknäppta snittet från Cucinelli
Evening wear
Dela på Facebook
Tweeta