Butikskollen – Engelska Herr

Idag är det dags att förflytta oss söder ut och närmare bestämt till Malmö för stadens första bidrag till butikskollen. Det är herrekiperingen Engelska Herr som står i fokus och vi har tittat närmare på den inspirerande butiken i Sveriges tredje största stad.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-03-22 08:41  |  Lästid: 3 minuter
Butikskollen - Engelska Herr

Engelska Kravatt startades 1906 av två damer som sålde skjortor och accessoarer inspirerade av det brittiska modet som för perioden dominerade modescenen. Butiken köptes upp av Sven Nilsson och flyttade 1957 till dagens adress på hörnet Djäknegatan/Baltzarsgatan i Malmö.

Butikens fokus gick över till svenska tillverkare och herrkonfektion och i mitten på åttiotalet tog barnen Jan och Ulla över och introducerade en rad internationella varumärken. Bland annat var butiken först i Sverige med Yves Saint Laurent och väldigt tidiga med Mulberry.

1 Januari 2014 köptes butiken av Wilhelm Sturesson och Axel Persson som tidigare bla. drivit varumärket Conservative Clothing med fokus på Italiensk måttsömnad. Butiken fick sig en rejäl och välbehövlig genomgång med renovering, förändringar i varumärkesmixen samt en strategi för den digitala framtiden.


Idag återfinns få av de "stora" varumärkesdrakarna i butiken utan fokus ligger istället på att i första hand hitta och ta in intressanta varumärken för specifika produktkategorier. Butiken har även ett program för måttsömnad under namnet 1906 Baltzar Sartorial.

Man har under de senaste säsongerna introducerat flera populära varumärken så som Eidos Napoli, Caruso och Lardini när det kommer till konfektion samt accessoarer och väskor från TBD Eyewear och Frank Clegg.

 

Butikskollen - Engelska Herr
Accessoarer från bla Frank Clegg.

Att ta över en butiksverksamhet som funnits i över 100år kräver en viss finkänslighet i förändringsarbetet. Under tre år har därför namnet Engelska Herr levt kvar med baltzar.com som en adderad webshop. Under 2017 byter Malmöbutiken namn till Baltzar för minskad förvirring kring vilka som ligger bakom och vad butiken står för.


Baltzar öppnar dessutom under 2017 en butik i Mayfair, London vilket blir ett spännande projekt att följa.

 

Butikskollen - Engelska Herr
Kavajer från Caruso, Lardini och Eidos.
Butikskollen - Engelska Herr
Butikens utbud av skor.
Butikskollen - Engelska Herr
Snygg presentation av utbudet.
Butikskollen - Engelska Herr
Butikens lounge.
Butikskollen - Engelska Herr
Butikens skyltfönster.
Butikskollen - Engelska Herr
Teamet från Engelska Herr/Baltzar.

Engelska Herr, Djäknegatan 22 (Malmö)

Öppettider: Vardagar: 10-18, Lördagar: 10-16, Söndagar: Stängt


Hemsidawww.baltzar.com

Kavajer/Kostymer:

Caruso, Eduard Dressler, Eleventy, Eidos Napoli, Gaiola, Lardini, Morris Heritage, Oscar Jacobson, Tagliatore

Ytterplagg:


Aquascutum, Free Rain, Gloverall, Hevó, Hetregó, Jofama, Montecore, PG. Elfström

Skjortor: 

Eton, Mazzarelli, Sonrisa, Stenströms

Byxor: 


Giab's, Jaggy, Mason, Tramarossa

Stickat:

1906 Baltzar, Bresciani, Derek Rose, Falke, Gran Sasso, Pantherella, Sunspel, William Lockie

Accessoarer: 


A. Christiansen, Albert Thurston, Altea, Anderson's, Bailey Hats, Christy's, Drake's, Frank Clegg, Fumagalli, Gerba Milano, Gierre Milano, Hestra, Italia Independent, Francesco Maglia, TBD Eyewear, Tateossian

Skor/Skovård: 

Buttero, Church's, Heschung, Ortigni, Saphir, Sebago

 


Dela på Facebook
Tweeta