Butikskollen – Loake Shoemakers

Idag är butikskollen tillbaka med Stockholms senaste butikstillskott i kvalitetsskosegmentet. Det är brittiska Loake som i augusti slog upp dörrarna till sin första egna butik i Skoaktiebolagets gamla lokal på Humlegårdsgatan 4. Vi har träffat Filp Hallerfelt; agent för Loake i Sverige för att höra mer om valet att öppna eget.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-10-16 09:36  |  Lästid: 3 minuter
Butikskollen - Loake Shoemakers
 
 
1. Hur kommer det sig att Loake valde att öppna sin egen flaggskeppsbutik i Stockholm?
 
Det var helt rätt tid och ett naturligt steg för varumärket på den Skandinaviska marknaden. Sverige är den enskilt största marknaden utanför Storbritannien så det känns nu väldigt bra att kunna erbjuda en renodlad Loake-butik i hjärtat av Stockholm.
 
2. Vad är det enligt dig som gör en egen butik intressant i förhållande till fristående skobutiker?
 
Att skapa en direkt och  personlig kontakt med varumärket. Och sedan ett stort utbud av våra skor och accessoarer såklart. Vi har många trogna kunder som handlat våra skor under många år och har en stor skogarderob. De kommer ofta in i butiken bara för att prata och titta om vi har några nyheter, vilket vi uppskattar väldigt mycket! 
 
Butikskollen - Loake Shoemakers
Butikens insida
3. Hur har responsen varit sen ni öppnade butiken i slutet av augusti?
 
Det går faktiskt att summera med ett enda ord ”Äntligen!”  brukar kunderna brista ut i när de kommer in genom dörren. Det känns otroligt kul!
 
4. Kommer det finnas unika och exklusiva modeller endast för er egen butik?
 
Fokuset kommer alltid ligga på vårt standardsortiment men vi kommer att ha lite butiks MTO’s också. Nu under november månad kommer det sex stycken varianter t.ex.
 
5. Finns det, utöver skor från 1880 och Export Grade, fler produkter i utbudet?
 
Vi har alla typer av skovårdsartiklar, bälten och väskor. Förra veckan lanserade vi även en kollektion strumpor i 16 olika utföranden tillverkade i Wales. Jag har testat dem under en längre tid och de  har blivit en personlig favorit bland våra accessoarer.
 
Butikskollen - Loake Shoemakers
Weekendbag från Loakes egna linje.
6. Vilka är dina egna personliga favoriter i det egna utbudet?
 
Jag har ett par Buckingham Brown Burnished Calf som jag köpte när jag började arbeta med Loake för åtta år sedan. De har fått en fantastisk patina nu och är riktigt ingångna och bekväma. En mellanbrun full brogue i kalvskinn är en väldigt mångsidig modell och jag använder dem ofta, de passar till min klädstil.
 
Av de nyheter vi har väcker Trinity i Cinnamon Suede från Export Grade serien habegär. Det blir nog ett par till våren. Under höst och vinter blir det mycket Chelsea Boots för min del. Modellen Chatsworth i Dark Brown Suede är min favorit i den kategorin, de funkar i alla väder. Mocka är ett underskattat material på vintern.
 
Butikskollen - Loake Shoemakers
Modellen Trinity i Cinnamon Suede. En adelaide i mellanbrun mocka på lästen Tower/F från Export Grade.
Butikskollen - Loake Shoemakers
En annan nyhet i sortimentet är modellen Laxford som är en så kallad Balmoral Oxford på den nya lästen River/F. En lite mer mejslad läst som i passformen påminner om Tower/F.

Loake Shoemakers, Humlegårdsgatan 4 (Stockholm)

Öppettider: Vardagar: 11-19, Lördagar: 11-16, Söndagar: Stängt

Hemsidawww.loakenordic.com


 

Butikskollen - Loake Shoemakers
Butikskollen - Loake Shoemakers
Butikens på Humlegårdsgatan 4 i Stockholm.
Dela på Facebook
Tweeta