Carmina Customisation Service

Idag kan vi meddela en glädjande nyhet för alla skoentusiaster. Mallorcabaserade Carmina lanserar nu till helgen en helt ny så kallad Customisation Service där man som kund kan specialbeställa över 80 modeller och närmare 100 val av skinn, läster, sulor och detaljer.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-11-03 09:15  |  Lästid: 4 minuter
Carmina Customisation Service

Carmina har i nuläget en befintlig MTO-tjänst som man erbjuder via sina återförsäljare runt om i världen. Den möjliggör för liknande val så som ovanskinn, läst och sula men har tyvärr ett MTO-påslag på hela 50% i förhållande till RTW-modellerna av samma standard. 

Tanken med Carminas nya Customisation Service är att man som kund skall kunna gå in på företagets hemsida och själv välja mellan hela 80 olika modeller kombinerat med närmare 100 olika material, lästval och detaljer. 

Tjänsten lanseras på företagets hemsida nu till helgen den 5:e november i samarbete med deras besök på The Proper Kit i New York.


Man kan även få personliga inslag som sitt namn i innerfodret och/eller ett monogram i skons sula, något som tidigare inte varit tillgängligt via traditionell MTO. 

För varje detalj eller material man lägger till så ökar priset så att man hela tiden kan se kostnaden för respektive tillval. Ett exempel är tåjärn för ca 45€ eller skoblock för 50€.

Produktgrupp

Carmina Customisation Service
Första valet sker av produktgrupp. Här kan man välja på kängor, derbys, loafers, munkskor och oxfords.

 


Modell

Carmina Customisation Service
När man valt produktkategori kommer man till specifik modell. Här kan man välja på 10-tals modeller i respektive område.

 

Material och färg

Carmina Customisation Service
Man har möjlighet att välja mellan en mängd olika kategorier av material så som kalvskinn, cordovan, mocka och grain samt exotiska skinn så som alligator eller ödla.
Carmina Customisation Service
En annan intressant del är att de skor som har flera delar så som tåkappa, wingtips eller plös kan designas fritt så man kan exempelvis ta fram modeller i tre olika material eller klassiska spectators.
Carmina Customisation Service
Det finns möjlighet att välja färg på skons foder.

 


Läst- och sulval

Carmina Customisation Service
När man valt modell och material är nästa beslut vilken läst och sula man vill ha. Alla modeller går inte att producera på alla företagets läster men det finns ett par olika att välja på samt sex olika sulor.
Carmina Customisation Service
Företagets alla läster finns tydligt illustrerade för att man skall få en bild av dem.

 

Färg och tjocklek på sulkant

Carmina Customisation Service
Val av färgen på sulkanten är en detalj som kan verka självklart men som kan göra enorm skillnad för helheten. Här kan man även välja enkel eller dubbel sula samt stormrand.

 


Broguemedaljong

Carmina Customisation Service
Vissa av företagets modeller kommer med enbroguemedaljong och där går det självklart att välja mellan en rad olika alternativ.

 

Monogram

Carmina Customisation Service
En av de sista valen man gör är ifall man vill ha sitt namn skrivet i skons foder och/eller sina initialer i hålfoten av sulan.

 


Storlek och tillval

Carmina Customisation Service
Sist men inte minst väljer man storlek och ev. initialer för monogrammet. Här kan man även addera tåjärn och skoblock för en mindre kostnad.

 

Vad som är extra trevligt är att vid lanseringen 5:e november kommer företaget att erbjuda denna Customisation Service helt utan påslag. Detta erbjudande gäller helgen ut dvs 5-6:e november och efter det kommer tjänsten att ha ett MTO-påslag på 30%. 

Det är i nuläget oklart om den här tjänsten är något som företaget kommer erbjuda genom sina olika återförsäljare eller endast i företagets webbshop. Oavsett blir Carmina med den här nyheten mer eller mindre marknadsledande när det kommer till antal val och modeller som man kan göra. 


Nedan kan ni se en pedagogisk videogenomgång av hur den nya tjänsten fungerar.

 

Dela på Facebook
Tweeta