Caruso Spring/Summer 2020 Lookbook

Vår bevakning av vårens kollektioner har kommit till italienska Caruso där vi valt ut några intressanta looks från såväl deras lookbook som vårkampanj.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-05-25 15:42  |  Lästid: 2 minuter

Bevakningen av vårens kollektioner har av förklarliga skäl haltat lite men vi tycker fortfarande det är viktigt att visa upp det som många butiker faktiskt har i butik. En aktör som de flesta stilintresserade män känner till är Caruso som länge var en renodlad kavaj och kostymspecialist från Soragna i Italien men de senaste åren utvecklat ett mer tydligt helheltsgrepp i sina kollektioner. Likt många andra erbjuder man mer eller mindre alla plagg i den manliga garderoben men inte minst ett eget uttryck. Detta är enligt oss ett välkommet inslag då det inte bara ger inspiration men också hjälper att skapa en varumärkesidentitet.

Att företaget var och är skickliga på att producera kvalitetskostymer råder ingen tvekan om men steget att gå från en mer anonym roll där mycket av verksamheten t om fokuserade på Private Label, till idag är välkommet. Särskilt i en tid då kanske den behovsbaserade efterfrågan på kostymer går ner och många istället efterfrågar mer unika uttryck för andra situationer.

I Carusos fall ser vi också en tydlig förändring där en allt större del av deras kommunikation rör sig kring ledigare plagg. Det är pikétröjor, vida chinos och inte minst lyxiga mockajackor framför klassiska kostymer i företagets lookbooks. Även de bilder som fokuserar på kavaj eller kostym gör så med betydligt mer lediga inslag. Slipsen är näst intill obefintlig och har bytts på uppknäppta skjortor och stickade plagg.

Vi tycker det finns mycket spännande att hämta ur såväl företagets lookbook som kampanj för våren och har valt ut ett par looks från respektive.

Dela på Facebook
Tweeta