Cesare Attolini Fall/Winter 2019

Det har blivit dags att börja snegla mot höstens kollektioner och idag är det mästarna från Neapel; Cesare Attolini vi tittar närmare på.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-08-05 11:45  |  Lästid: 3 minuter

Cesare Attolini är och förblir en av de absolut främsta producenter av kavajer och kostymer i världen. Företagets rykte såväl inom som utanför branschen är fläckfritt med ett hantverk och en precision som in många fall tangerar de främsta skräddarsydda alternativen.

För hösten har företaget valt att fotografera sin lookbook i bildsköna vindistriktet Franciacorta. Tillsammans med Vittorio Moretti och hans familj vars filosofi kring vin överrensstämmer med hantverket bakom Attolinis skräddade produkter, har de skapat höstens lookbook.

I vanlig ordning är passform och detaljer i en klass för sig och frågan är om inte höstsäsongerna är företagets främsta. Här kombineras den lätta kanvaskonstruktionen inom neapolitanskt skrädderi med grövre brittiska tyger för så kallad Stile Inglese eller italiensk tolkning av den brittiska stilen om man så vill. Vi ser mycket jordiga toner av grönt, vinrött, orange och brunt som för tankarna till brittisk lantlig stil men den mjuka axelkonstruktionen och det kontemporära snittet balanserar upp det hela på ett väldigt trevligt sätt.

Utöver kavajer och kostymer är företaget extremt skickliga på ytterplagg där vi hittar allt från klassiska Polo Coats till kortare och mer sportiga mockajackor eller Peacoats.

De mer formella plaggen går i klassiska toner av grått och blått med eleganta inslag av högtidsplagg så som enkelknäppta smokings med spetsiga slag.

I norden säljs Cesare Attolini hos Gabucci i Stockholm samt hos Cavour i Oslo.

Rutig kavaj i en av Bellavistas vinkällare
Enkelknäppt ytterrock med elegant knuten scarf
Tredelad kostym med dubbelknäppt väst
Sober ytterrock i ljus kamel
Företagets ikoniska peacoat i rutig ull
Lantlig brun kostym i tre delar
Klassisk enkelknäppt kostym i grått
Ledig look bestående av mockajacka, keps och chinos
Attolini tar stor inspiration från det brittiska i form av tyger och färger och förenar det med sitt neapolitanska snitt
Klassisk Polo Coat i ljusbrunt
Elegant och ledig outfit bestående av flera lager i sobra toner
Grovstickad polotröja till peacoat i vinrött
I vinkällaren där man lagrar några av italiens främsta mousserande viner
Attolinis dubbelknäppta snitt
Enkelknäppt smoking med spetsiga slag i ett närmast perfekt snitt
Dela på Facebook
Tweeta