Cesare Attolini – Spring/Summer 2020

Vi går vidare med vår presentation av vårens lookbooks och kollektionen. Idag tittar vi närmare på den nyheterna från mästerskräddarna hos Cesare Attolini.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-01-29 11:30  |  Lästid: 3 minuter

Cesare Attolini är en av de mest konsekventa aktörerna inom herrmodet när det handlar om lookbooks och säsongskampanjer. Man har använt samma stilsäkra modell i närmare tio år och varje kampanj berättar en historia kring platsen eller företaget de besöker.

I sina kampanjer har man samarbetat med allt ifrån sportbilstillverkare till stjärnkockar och båtmakare där man i en kortare intervju pratar om passion, hantverk och historik. Egentligen är det ett väldigt intressant förhållningssätt till kampanjer som vanligtvis i modebranschen har en ängslighet kring att alltid överraska eller bjuda på något nytt.

Cesare Attolinis ethos är ”Timeless Elegance” och syftar till att allt företaget producerar skall vara tidlöst, smickrande och elegant snarare än senaste trend. Med en prislapp som inte sällan toppar skräddarsytt är det en försvarbar filosofi där man som kund vill ha ett plagg som håller både kvalitets- och stilmässigt många år framöver.

Om vi tittar på själva kollektionen så präglas den av två delar. En skräddad där tredelade och dubbelknäppta kostymer samt elegant skurna kavajer i många versioner av rutor utgör den formella basen. Sen har vi den ledigare delen av kollektionen bestående av framför allt kortare och sportigare mockajackor, field jackets och stickade plagg.

Elegans är som bekant inte begränsat till formella plagg och enligt oss handlar att vara välklädd mycket om känslan att klä sig för situationen. Lika perfekt som den kritstrecksrandiga kostymen kan vara på kontoret är den tunna mockajackan på helgen eller linneskjortan på väg till stranden.

Klassisk kostym med diskret överruta
Mörkgrön field jacket i mocka
Kavaj, ziptröja och jeans för en avslappnad stil i flera lager
En avslappnad skjorta och byxor på stranden
Varför inte byta ut kavajen mot en stickad cardigan?
Klassisk "krita"
Kavaj i brända toner av orange kan vara väldigt underskattat.
Ljusgul kavaj som går perfekt till vitt
Tredelad kostym med dubbelknäppt väst
Kortare mockajacka och scarf för en ledig klädsel
Dubbelknäppt grön kostym
Kavaj med glencheckruta
Piké vid poolen
Windowpane-rutig kavaj med skjorta och slips
Windowpane-rutig kavaj i dubbelknäppt utförande
Klassisk kostym med härlig textur och spetsiga slag
Stickad t-shirt och vita byxor för livets ledigaste stunder
Attolinis imponerande dubbelknäppta snitt
Enkelknäppt smoking med spetsiga slag
Dela på Facebook
Tweeta