Club Vintage – Lördagen 11:e maj

På lördag 11/5 har Club Vintage premiär i Stockholm. Ett koncept som värnar om kvalitet, hantverk och hållbarhet.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-05-08 11:38  |  Lästid: 2 minuter

Stockholm har länge varit känt för ett fint utbud av vintage av hög kvalitet men sen Herr Judit lämnade sin lokal på Sibyllegatan har åtminstone utbudet av skräddade vintageplagg känts svårare att fynda här i Stockholm.

Club Vintage är en motreaktion mot detta där man i eventform erbjuder försäljning av produkter av hög kvalitet utan att behöva ha en fysisk butik tillgänglig över tid. Insamlingen av plagg täcker allt inom den manliga garderoben från kostymer, kavajer, byxor och rockar till skjortor, accessoarer och skor.

Mannen bakom Club Vintage är Tobias Skogquist, normalt sett aktiv som Creative Director på måttsömnadsaktören Shirtonomy.

Club Vintage är ett koncept för den som uppskattar hantverket bakom skräddade kvalitetsprodukter såväl som hållbar konsumtion, till ett överkomligt pris.

- Tobias Skogquist, grundare av Club Vintage

Tanken med konceptet är att värna om kvalitet och hantverk som kanske inte längre passar den ursprungliga bäraren men fortfarande håller hög kvalitet. I en tid då hållbarhet känns allt mer aktuellt och masskonsumtion präglar stor del av modeindustrin är det ett välkommet inslag på den svenska marknaden.

Det kommer finnas produkter från flera av världens främsta varumärken inom respektive kategori. Randsydda skor från ex Saint Crispin´s, Church och Alden, handsydda kostymer och kavajer från ex Partenopea, Caruso och Mr Johnsons Wardrobe. Mockajackor från ex Valstar och accessoarer från företag som Kiton, Drake´s och Rubinacci.

Prisbilden ser ut som följande (viss variation kan skilja) :

Kostym: ca 2 000 - 4 000kr
Kavaj: ca 1 250 - 2 500kr
Skor: ca 1 500 - 3 000kr
Byxor: ca 500 - 1 000kr
Slipsar: ca 200 - 400kr
Stickat: ca 400 - 800kr

Eventet går av stapeln nu på lördag den 11/5 på Jungfrugatan 29 och pågår mellan kl. 11-18. Betalning sker via Swish eller kontant. Det väntas bli högt tryck så vill man ha chansen att fynda vintage i världsklass bör man vara ute i tid.

Dela på Facebook
Tweeta