Den perfekta slipsgarderoben

Vår artikelserie om den perfekta garderoben går vidare och idag tittar vi närmare på mannsens kanske viktigaste accessoar; slipsen. Vi har valt ut 5 slipsar som alla fyller olika funktioner i såväl formalitet som säsong och kan utgöra den perfekta basen till det mesta i garderoben.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-05-02 09:54  |  Lästid: 2 minuter
Den perfekta slipsgarderoben
Foto: Milad Abedi

 

Vinröd silke, småmönstrad

Den vinröda slipsen är en av de mest mångsidiga i det avseendet att den passar bra till väldigt många av de klassiska kostymfärger som förknippas med slipsbärande. Välj t ex att kombinera den vinröda slipsen med ljusblå-randig skjorta och marinblå kavaj eller varför inte en vit skjorta och grafitgrå kostym. 


 

Den perfekta slipsgarderoben
Vinröd slips från Shibumi med blå kavaj och ljusblå-randig skjorta.

 

Marinblå Grenadine

Den kanske mest mångsidiga slipsen i den manliga garderoben. Med den specifika strukturen går grenadine att kombinera med såväl mörk kostym som ledigare kavajer och mörkblått är en nyans som matchar det mesta. 


 

Den perfekta slipsgarderoben
Mörkblå grenadineslips i Garza grossa-kvalitet. (Foto: Oliver Dannefalk)

 

Grå flanell/kashmir

Om printat silke och grenadine är slipsar för alla fyra säsonger så finns det precis som med den övriga garderoben versioner som är mer lämpliga för höst respektive vår. För hösten anser vi att slipsar i ull, flanell eller kashmir är svårslaget och gärna i en mellan- eller mörkgrå nyans. 


 

Den perfekta slipsgarderoben
Grå slips i flanell som passar väldigt bra till ljusblå skjortor. (Foto: Milad Abedi)

 

Randig shantung/tussah-silke

För våren istället så finns det fler intressanta alternativ med tydlig textur. Ett av våra favoritexempel är shantung som är en form av råsilke med närmast nopprig finish. Detta tar ner formalitetskänslan avsevärt och passar extra bra med linne, bomull men faktiskt även mer dressad ull. 


 

Den perfekta slipsgarderoben
Blå/brun-randig slips i shantung från Viola Milano. (Foto: Milad Abedi)

 

Ljus linne, rutigt

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för ett renodlat alternativ för sommaren. Här iform av en ljus slips i linne med glencheckruta som får tydlig struktur och passar perfekt till olivgrön, mörkblå eller varför inte sandfärgad kostym under sommaren. 


 

Den perfekta slipsgarderoben
Ljus slips från Drake´s i linne med glencheckruta. (Foto: Jamie Ferguson)

 

Översta bilden: Mörkgrön regemental-randig grenadineslips från Tie Your Tie. 

Dela på Facebook
Tweeta