Drake´s lanserar nya kollektionen “Easyday”

För knappt två veckor sedan lanserades kollektionen Easyday av Drake´s. Lanseringen skedde online samt i företagets egna butiker. Extra roligt var att de även valde att dagen efter lanseringen visa upp kollektionen i samarbete med butiken Linnégatan 2 i Göteborg. Eventet hölls på Göteborgs Auktionsverk och Manolo fanns på plats för att kika lite närmare på produkterna och byta några ord med Christopher Gumbs från märket.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2017-10-19 09:02  |  Lästid: 3 minuter
Drake´s lanserar nya kollektionen

Lite förenklat kan man säga att det är en kollektion som väldigt mycket andas Drake´s estetik. Jag uppfattar att de vill förtydliga och lyfta fram sitt hela koncept genom att skapa looks från topp till tå, bestående av egna varor. Linjen beskriver de själva som oumbärliga vardagsklassiker.  Det som gör det hela lite extra intressant är att prisbilden är något lägre än för firmans andra produkter. Även om den fortfarande är hög så får den bedömas som än mer prisvärd.

Stilen är som sagt väldigt mycket Drake´s och kombinerar ett brittiskt arv med italiensk lekfullhet och elegans med en urban och modern touch. Det senare något som inte är helt lätt att skapa när det rör sig om klassiska kläder.

 


Drake´s lanserar nya kollektionen
Manchesterkostym i mjuk konstruktion som kombinerar brittiskt och italienskt.

Kollektionen består alltså av flera olika typer av plagg. De har kostymer och kavajer som sys i Italien och som rent estetiskt bär Drake´s husstil med en mjuk okunstruerad axel, byxor med högre midja och ett generöst fall samt intressanta tyger. Något det själva kallar en smickrande siluett och modernt skrädderi.

Skjortorna sys i märkets egen fabrik i Somerset och består främst av basskjortor i färger och mönster som många män bär varje dag.

Slisparna som på många sätt är Drake´s adelsmärke har det till Easyday kollektionen gjort aningen smalare om 7 cm för en mer modern look.

Slutligen finns det ett antal stickade varor så som tröjor, cardigans, mössor och halsdukar. Alla dessa känns väldigt klassiska och brittiska, på ett bra sätt.


 

Drake´s lanserar nya kollektionen
Stickad cardigan med sjalslag ur nya kollektionen.

Initialt finns kollektionen bara i Drake´s egna butiker samt online. Det finns ett litet axplock även hos Mr Porter. Dock så har företaget börjat att göra allt fler så kallade Trunk Shows då de besöker sina återförsäljare och har försäljningsevent så som i fallet med Linnégatan 2 för två veckor sedan. Vid dessa tillfällen kommer man som kund troligtvis även att kunna testa och köpa plaggen.

 

Drake´s lanserar nya kollektionen

Att det händer mycket med Drake´s är en underdrift. Företaget verkar gå som på räls och expandera på flera olika sätt. Något Easyday kollektionen vittnar om. Märket öppnar allt fler egna butiker runt om i världen vilket också är ett tecken på deras satsning på egen retail.


För mig som skribent varit åtminstone indirekt i branschen ett tag och lärt känna lite folk är det också intressant att se att Drake´s anställt fler personer de senaste två åren. Duktiga personer som alla har en intressant relation till stil och mode.

Med bra personal, en makalöst duktig kreativ chef och delägare i Michael Hill samt The Armoury-grundaren Mark Cho som investerare och delägare finns alla förutsättningar att lyckas.

Det skall bli spännande att se vart hän det bär för något säger mig att Easyday bara är början.

 


Drake´s lanserar nya kollektionen
Slipsarna är aningen smalare än den övriga kollektionen.
Drake´s lanserar nya kollektionen
Kollektionen presenteras på ett lekfullt sätt med exempelvis Chukkas i mocka.
Dela på Facebook
Tweeta