Drake´s Spring/Summer 2020 Lookbook

Våren vore inte komplett undan en kampanj från Drake´s. För säsongen har man varit i charmiga Palm Springs och kombinerat stadens estetik med plaggen.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-02-24 09:54  |  Lästid: 3 minuter

En stor favorit här på Manolo är brittiska Drake´s som det senaste årtiondet transformerat sig från en renodlad accessoarspecialist till ett fullskaligt modemärke. Mycket av framgången kring Drake´s utveckling ligger i den kreativa chefen Michael Hill som med fingertoppskänsla lyckats skapa både ett personligt uttryck och ett utbud som ligger i framkant av det klassiska herrmodet.

Faktum är att Drake´s har varit en av om inte den största maktfaktorn när det handlar om inriktningen på det skräddade modet. Inslag av IVY-league, 90-tal och starka färger har man varit tidiga med och företaget lyckas på ett inspirerande sätt avdramatisera den klassiska kostymen genom såväl accessoarval som styling.

Mjuka mockaskor med crepesula, lager på lager av skjortor och stickat samt kostymer i lediga material och mjuk konstruktion är inte sällan nyckeln till den lika delar nonchalanta som eleganta stil företaget representerar.

Vårens kollektion fortsätter i liknande anda som de senaste säsongerna där naturen och miljön kring specifika platser kompletterat respektive outfit i såväl färg som känsla. För våren har man kombinerat en studiofotografering med material från Palm Springs i Kalifornien och bakom kampanjen står fotografen Isaac Marley-Morgan.

Om vi tittar på kollektionen så ser vi en hel del mjukt uppbyggda kostymer i typiska sommarkvaliteter så som linne, bomull eller tunn ull och ett väldigt trevligt inslag är de kortare versioner av stickat som passar perfekt till en högre byxmidja och kan bäras under kavajen.

I vanlig ordning kombineras starka inslag av färg så som signalrött, gult och grönt med mer murriga toner och klassiska brittiska tyger så som glenchecks eller gunclub-rutor.

Dela på Facebook
Tweeta